zaterdag 6 januari 2024

De nieuwe

In een gesprek op onze werkplek vertelde mijn stagiaire dat ze baalt van een aantal zaken en dat ze daardoor twijfelt of ze wel door wil gaan. 

Snap het helemaal. 

Dat ik daarmee wel genoegen neem is omdat ik, in tegenstelling tot haar, helemaal op de bodem heb gezeten qua inkomen. Dus baanzekerheid voelt fijn. En onafhankelijk van instellingen. En weinig keus hebben.

Ook schrok ze hoe je, als je in de problemen komt, in iedere gemeente weer anders geholpen wordt. Of helemaal niet. Achteraan aansluiten. Ook voor een moeder met jonge kinderen. Zoek het maar uit hoe en waar je een betaalbaar huis vindt. Ondernemers idem. Geen inkomsten. Tsja...jammer de bammer.

Dat wist ze allemaal niet. Qua kennis van de Sociale Kaart en het sociaal domein en dat soort zaken is ze nog nieuw en moet alles leren. 

Ik zal wel balen als ze inderdaad stopt. Heel veel tijd geïnvesteerd in inwerken. En daar zie ik dus nada de noppes van terug en als men bedenkt nu weer een nieuw blik stagiaires open te trekken, dan kan je me opvegen. 
Uitleggen, nakijken, nogmaals checken of zaken echt wel goed zijn opgepakt of uberhaupt opgepakt.En zaken corrigeren die vergeten zijn of half gedaan zijn. Echt niet fijn. 

Ben moe van dit alles. Dus maar weer op tijd slapen. Al is de slaapkwaliteit ook minder geworden. 


5 opmerkingen:

Petra zei

Het lijkt me een hele goede stagiaire, slim en met hart voor de mensen. Hopelijk vindt ze haar weg naar leuk, betekenisvol werk.

izerina zei

Ik hoop,dat ze blijft. Iemand met hart voor mensen,die nog moet leren zichzelf te beschermen in jullie organisatie

Anoniem zei

Eigenlijk betekent haar twijfel of ze door wil, dat jij haar goed opleidt in dit werk. Dat ze geen ongeïnteresseerde lapzwans is die er alleen voor haar eigen inkomen zit. Dat ze het werk met gevoel doet. En dat haar gevoel nu tegensputtert is normaal, daar heb je zelf ook last van.

Voor jou balen ja als zij vertrekt.

mrs H. te B. zei

Lastig is dat altijd! De goede werknemers lopen stuk op het systeem, degenen die er meer cynisch instaan blijven, en overleven het gedoe met een fout systeem...

Griemmank zei

Is het een idee om te opperen bij je werkgever dat jij voortaan de opleider bent van die leerlingen. Dan kun je een op-maat-cursus maken en die aan ze geven. Eventuele moeilijkheden kun je dan begeleiden. Niet je normale werk meer, maar alleen opleiden. Je bent kennelijk iemand die dat goed kan en dat zou structureel zeer voordelig zijn voor het bedrijf of de organisatie.
Maar ik lees hier ook maar af en toe mee en wellicht is het een onzin-idee.