zondag 7 januari 2024

Verheugen op

Wat ik zeker meer wil doen in het nieuwe jaar is voorpret hebben. Vooruit zien naar leuke zaken, uitjes, ontmoetingen en dat soort dingen. 

Dat gun ik mijzelf te weinig. Denk ook dat die moeheid die ik momenteel ervaar - en snap heel goed dat dit uit mijn werk en het constante gesodemieter daar - daardoor juist weer wat minder zal worden. De energie die leuke dingen geven.

Me niet opsluiten in mijn veilige huis, maar naar buiten toe. Daarom heb ik juist wel de museumjaarkaart verlengd. Maakte er in 2023 bedroevend weinig gebruik van. Nou ja, dan maar de musea gesponsord. 

Al is het alleen maar om even door een stad te banjeren. En ja, dat kost geld. maar jemig de pemig...Morgen stort je overwerkt neer of erger en kan je nergens meer van genieten. Of er voor iemand zijn!

Zomer 2023 kocht ik kaartjes voor een voorstelling. Omdat ik toen al merkte dat ik te weinig luchtigheid in mijn leven had en bovendien graag een keer iets terug kan doen voor mijn vriendin. 

Die voorstelling is volgende week. Heb ik me toch heerlijk een half jaar kunnen verheugen op een leuk uitje. 




Kijk; dat zijn leuke dingen voor de mensch!

Las nog een mooie tekst van Lenny Kuhr:



Zie wat er is

Sluit het niet op

Kies als een schipper het ruime sop

Is het te groot, maak het niet klein

Stap uit de kooien van je brein

Durf te zijn.



7 opmerkingen:

izerina zei

Uit dit blogje spreekt je verheugen op al

Bertiebo zei

Ik zou je nu het liefst een sticker geven met de tekst: ga zo door! Zoals we die vroeger plakten op school.

mrs H. te B. zei

Ha, dat was ook MIJN goede voornemen, er minstens een keer per maand op uit, bij voorkeur met iemand samen. Minimaal, ik weet het - maar op dit moment haal ik zelfs dat minimale niet - en wie weet krijg ik er wel lol in.....Tips voor leuke niet te dure er op uitjes zijn welkom,ik ga ook mijn best doen!

Helen zei

Geniet lekker samen bij Richard Groenendijk. Zal heerlijk lachen zijn.

Hélène zei

Het zal tijd worden. En jij maakt ook vrij makkelijk een praatje met anderen je zal zien dat het je goed doet. Net als koud douchen of zo haha maar dan leuker.

Janny zei

Een echt blij vooruitzicht. Heel veel plezier!!

Geri Meftah Art zei

Mijn goede voornemen ook. Meer naar buiten gaan. Zal het lukken? Ik hoop het voor jou en voor mij.