zaterdag 28 juni 2014

Womack zwijmel

Overleden, Bobby Womack. Ik leerde hem voor het eerst via onderstaand nummer kennen. Heerlijk relaxed nummer.


Heeft nog veel meer mooie nummers geschreven en gezongen. Mooie erfenis laat hij na. Zet me aan het denken; wat is mijn erfenis (en dan niet in geld - dat heb ik niet).

Wat is jullie erfenis?

18 opmerkingen:

Unknown zei

Uuuhmmm....ik heb er ook geen een! Wel een goed nummer ;-))

Anoniem zei

Ja, ik las het net. Lekker nummer. Mijn erfenis? Geen idee. Daar moeten man, kinderen, kleinkinderen en vrienden maar over oordelen wanneer ik er niet meer ben.

Elisabeth zei

Een zalig nummer ,ik luister het regelmatig .Mijn erfenis? De herinneringen die ik achterlaat !

Jokezelf zei

Ach ja, Womack en Womack, triest hoor, 70 is in deze tijd nog veel te jong. Maar wel een mooi nummer. En mijn erfenis? Pfff, ik zou het niet weten. Geld heb ik niet, wel spullen. Net als mijn ouders, wiens huis ik nu samen met mijn zussen mag uitruimen - jemig wat hebben die twee een hoop verzameld in hun tijd, ik ben spontaan ook mijn eigen zooi aan het schiften; wat kan gewoon weg en wat ik ik nou ècht bewaren, dan hoeven mijn kinderen dat later niet te doen.

pourquoi pas ??? zei

bij jouw je kinderen? bij mij mijn foto's. Misschien ooit belangrijk voor de kids van mijn broer omdat er honderden en honderden foto's, de meeste ingeplakt, van hen zijn. Verder niet. hoeft ook niet.
Vriendin zei ooit; ieder mens is bijzonder en toen zei ik o ja wat is er dan zo bijzonder aan jou of aan wie dan ook? Echt heel erg nu ik t zo opschrijf maar ik vind dat onzin. We zijn zo belangrijk als we zelf vinden en ik vind mezelf absoluut niet bijzonder of belangrijk. Misschien jammer voor mezelf. liefs

Anoniem zei

Iedereen laat zijn/haar voetstappen na als erfenis. Soms is dat een vriendelijk word geweest, waar een ander iets van leerde. Soms de hele opvoeding van kind(eren), waardoor ook zij weer iets achterlaten waar jouw erfenis in zit. Soms is dat iets akeligs, maar ook daaruit worden soms hele goeie lessen uit gehaald. Ik hoop vooral positieve denkbeelden na te laten als erfenis... en heel misschien is er wel iemand die dat weer doorgeeft en die...

Albert y Mara fotoblog zei

Gelet op het overlijden van deze man gisteren, een uitstekende keus als zwijmelaar. We herinneren ons het jaar 1988 nog goed toen Teardrops een grote hit werd.
Misschien wel plezant deze link: klik hier.

Unknown zei

Mooie muziek inderdaad.....

Erfenis..... in materie niets maar ik hoop dat mijn 'inzet voor het goede' positieve gevolgen heeft.

Dwarsbongel zei

Ze hebben veel mooie muziek gemaakt, o.a. dit, maar ook veel geschreven dat door anderen tot succes is gebracht!

Moneypenny zei

Teardrops.. jeugdherinneringen. Ik weet nog dat mijn oudere zus zei dat het helemaal niet zo'n leuk liedje was ("de volgende keer zal ik je trouw zijn").
Mijn erfenis.. ik weet het niet...

Greet zei

Het is niet helemaal mijn soort muziek. Voor mij te veel gedreun. Maar ieder zijn smaak, toch.
Ik heb geen kinderen, dus laat ik geen genen na. Ik denk dat hetgeen ik nu doe zijn sporen zal nalaten bij de toekomst van mijn leerlingen.

Min zei

Tja, gezien mijn werk ben ik wel met erfenissen bezig en wat verzameld een mens gedurende zijn / haar leven veel. Dus ik ben nu al wat met de warme hand aan het weggeven, zoals boeken, muziek..

Anoniem zei

Prachtige keuze. Ik hoop een beetje licht achter te laten.

natasja zei

Fijne muziek inderdaad. Poeh... mijn erfenis... twee heerlijke kinderen natuurlijk. En ach... ze kunnen nog eens een verhaaltje van mij teruglezen op mijn blog.

Anoniem zei

Mijn nalatenschap: Wat tekeningen en verhalen...

Albert y Mara fotoblog zei

Onze erfenis waren we je vergeten te vertellen. Dat is voor ons allebei de gouden zomerhit uit het jaar 1967, Procol Harum met A Whiter Shade Of Pale.
En voor onze beide zoons blijft er genoeg materieel achter ;-) .

Anoniem zei

Ik kende Bobby niet. Ik houd ook niet zo van deze muziek. Met alle respect voor jouw keuze.
Wat zal mijn nalatenschap zijn. Een paar duizend korte verhalen die hopelijk nog eens gelezen worden.

Anoniem zei

Mijn erfenis? Leuke vraag om over na te denken.
Een prachtige dochter.
Herinneringen aan goede en boeiende gesprekken met die me lief zijn.
En voor de rest vooral foto's en schrijfsels.