zondag 29 juli 2018

Cool-down Zondag

Gisteren keek ik in mijn koelkast en mijn voorraadkast en besloot dat ik nog genoeg in huis had. Ik hoefde niet echt naar de winkel.
En mocht dat toch nodig zijn, dan is een boodschapje zo gedaan. Wel prettig even uit de vaste routine van zaterdag=boodschappendag te stappen. Nu is dat vaak mijn enige 'uitje', maar zelfs daar had nu geen behoefte aan.

Gisteren heeft het geregend, maar niet zoveel. Het was inderdaad na de regen een stuk koeler en in de nacht zeker een verschil van wel 14 graden met de nacht ervoor.
Zaterdagochtend alles tegen elkaar opengezet en lekker door laten waaien, want het waaide flink alhier. Een met recht frisse wind. Geen spoortje knoflookgeur.

En ik besloot dat ik even naar de bieb mocht, met de fiets, en daar wat boeken inleverde en weer een stapeltje nieuwe mee terug nam en een lekker oppervlakkig tijdschrift waarin Doutze Kroes ook echt wel eens onzeker is, om later in de zon op mijn terrasje te lezen. Het was uitermate rustig aldaar en buiten ruimte genoeg om je fiets aan een nietje vast te maken, dus ook weer fijn. En nee, niet daarna toch doorfietsen naar het winkelcentrum vlakbij. Nergens voor nodig, niet nodeloos en doelloos 'shoppen'.

Voor mij is het belangrijk nu dat ik in conditie blijf om op te kunnen passen op mijn kleinkind. Eigenlijk gaat dat oppassen prima, maar wat het meest van me vraagt is het heen- en weer reizen. Vooral toen het zo mega heet was en je in de hitte op een heet perron moest staan wachten op een vertraagde trein. En in mijn hoofd het stopzetten van het denken dat ik de bus mis, de trein mis en niet snel genoeg kan lopen om er op tijd te zijn. Dit alles is nog geen enkele keer gebeurd, dus het wordt tijd dat mijn brein snapt dat dit zinloze scenario's zijn. Ik sta erom bekend dat ik altijd op tijd ben (meestal te vroeg zelfs), ben altijd heel efficient in die zaken, dus die kan ik echt het raam uit laten waaien. Hup...ga maar!

Grappig was dat ik van de week in de volgepropte bus zat en er een dame voor me een kleine plantenspuit uit haar tas haalde en haar armen en gezicht bespoot met water. Tijdelijke verkoeling. Ook voor de bank achter haar. :)
Oh en het viel me ook op dat bij de halte van het winkelcentrum veel mensen met een Ventilator in een doos instapten. Die vliegen als extra warme broodjes over de toonbank nu.

Ik kan het, ik doe het en het gaat allemaal prima. Dat zeg ik ook regelmatig tegen mijzelf als mantra. En in de avond ben ik niet geheel afgepeigerd. Ben zelfs een baby-truitje aan het breien voor het kleinkind van een vriend van me. Daar heb ik lang over getwijfeld. Want de ouders zijn nogal bio-verantwoord begreep ik en moest het dan niet van ecologische wol of weet ik veel gemaakt zijn en niet van een simpele Zeeman-babywol die binnen mijn budget past. Zouden ze het truitje niet afkeurend achter de struiken mieteren als ik uit beeld ben?

Nu nog genieten van de F1 van Hongarije. Daar is het momenteel zo'n graadje of 34, dus ook nogal heet. Helemaal in zo'n cockpit. Met helm.

Oeps...binnen 4 minuten ligt Verstappen er al uit, want zijn motor is opgeblazen. Tsja... Uiteindelijk wint Hamilton.

Benieuwd naar de eerste uitzending van Zomergasten.
2 opmerkingen:

  1. Heb je je mail gelezen?

    Liefs Joanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja heerlijk dat het weer wat koeler is!
    Jammer van Max Verstappen. Wij waren weg en zouden niet op tijd terug zijn voor de start maar wel de rest van de race kunnen zien. Beetje (te) snel gereden, kwamen we thuis lag hij er al uit helaas.....

    BeantwoordenVerwijderen