dinsdag 3 juli 2018

Mooie vakantie - gun het ook anderen

We hebben het zo goed allemaal, dat we vaak al begin van het jaar verzuchten waar we nu weer eens heen moeten deze vakantie. Of een winter- zomer- en ook nog herfstvakantie willen. Ergens heen. Ergens anders dan thuis.

Nu ik een mini-, wat zeg ik; het voelt als een MAXI-vakantie heb genoten, dank zij hele lieve vrienden die geheel belangeloos hun huis voor me openstelden, naast hun hart,  voel ik hoe goed het mij doet, om even helemaal 'eruit' te zijn. Uit de zorgen, uit de omgeving, uit de routine, uit mijn denkpatronen.


foto van Pixabay


Mijn oog viel op het blog van Annemiek, de vrouw met een gouden hart voor mensen die het zwaar hebben in het leven, maar ze leert vissen in plaats van vissen uitdeelt.

Gewoon in Nederland. Mensen om de hoek die het zwaar hebben. Omkijken naar elkaar wat ze vroeger in mijn kerkgemeente zeiden. En dan vergaten te kijken naar wat er precies onder hun neus gebeurde, maar wel al te graag weer eens een projectje in ver weg Zwart-Afrika steunden en daar natuurlijk ieder jaar bananen moesten uitdelen. Als een bovenstebeste koloniaal.

Kijk eens naar dit blog en stort een beetje van je vakantiegeld. Zonder strijkstok! Niet bestemd voor mensen die heel precies alle wegen kennen in toeslagenland en alle mazen in de wet. Als mijn fanclub morgen mijn weekbedrag overmaakt, ga ik een gedeelte hiervan overmaken. Omdat ik het zo goed heb. En zou dit ook hebben gedaan zonder die MAXI-vakantie. Gewoon omdat ik nog steeds niet onder de brug in een doos hoef te wonen.

Geniet van het feit dat we mogen genieten van gratis zon. Dat er drinkbaar water uit de kraan komt en er vanavond gewoon weer een bord met eten voor onze neus staat.


Klik op de link hieronder:

Annemiek's Mijmeringen

4 opmerkingen:

 1. Bedankt voor het doorverwijzen naar de blog van Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je genoten hebt .Ja ik lees al lang bij Annemiek echt een prachtig blog en wat doen ze veel goeds.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor velen van ons een kleine moeite om financieel goed te doen. Goed dat jij er de aandacht op vestigt.
  Voor wat betreft gratis vakantie: Lijkt het je niets om enkele weken per jaar huisoppas te zijn bij mensen die op vakantie gaan en iemand bij hun huisdieren willen hebben en/of een oogje in het zeil willen laten houden op huis en haard tijdens hun afwezigheid?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet hoe heerlijk het is om er even uit te zijn.
  Wij waren maar een weekje weg, maar hebben genoten!

  BeantwoordenVerwijderen