donderdag 19 juli 2018

Kikker gered zei hij

Terugkomend van een dag oppassen bij kleindochter, liep ik langs de waterkant naar huis. Van man met Hond heb ik geleerd om beter te kijken, echt te kijken naar dingen in de natuur en zo zag ik op de stoep een kikkertje lopen.

Nogal sloom, maar dat snap ik wel, want het was bloedheet en dat asfalt dat warmt ook lekker mee op. Ik gooide in ieder geval wat water uit mijn flesje bij hem/haar neer en bedacht hoe ik het beestje in de sloot moest krijgen. Er was riet gemaaid, dus ik neem aan dat hij door dat maaien de weg kwijt was.

Er fietste een man langs en hij vroeg me wat er aan de hand was en of dat inderdaad een kikker was die ik probeerde te kussen.Enfin; hij had een doosje bij de hand en deed daar het kikkertje in en zo zetten we het diertje lekker terug het water in. Beter dan dat een auto hem plat zou rijden.

"Mevrouw, u heeft een kikker gered" zei hij. En zo liep ik vrolijk naar huis. Heb van mijn dochter een portie rode kool met gehaktballetjes meegekregen, dus hoef dit alleen nog maar op te warmen. Avondeten ook weer geregeld, maar dat had ik sowieso al, want ik ben en blijf een planner. En weet hoe heerlijk het is als je niet meer hoeft na te denken wat je nu weer eens gaat koken, maar het gewoon uit de voorraad kan halen en opwarmen. Wel vers gemaakt uiteraard.

Dat eet ik dan morgen wel. Mijn laatste 'vroege' dienst. En nee...ik slaap het liefste in mijn eigen bed, al werd me wel aangeboden dat ik kon blijven slapen en/of eten. Slaap wel 'anders' nu ik echt met de wekker wakker moet worden en er dan ook echt uit moet. Dus zet dan de wekker nog een kwartiertje vroeger, want ken mijzelf. Ik ben niet een direct hoppa naast mijn bed springende wakker worder. En werd nog een uur voor tijd wakker, bang dat ik de wekker niet had gehoord.

Vandaag was mijn zonnetje op de normale tijd wakker (voor haar normale tijd) en goh..ze lijkt wel op mij qua wakker worden routine, want ze lag nog even lekker na te genieten van haar bedje en daarna begonnen we de dag.

Het kind houdt van volkorenbrood. En dan bij voorkeur de korstjes. Echt heerlijk om dat mondje te zien eten. En de hele grond. Even een boodschapje gedaan in de buurt, die heel levendig is, want stap je de deur uit dan 'bruist' het al. Maar door de hitte niet te lang in de zon gelopen, want we zijn allebei al bruin genoeg. In de schaduw zagen we jonge fuutjes zwemmen; altijd leuk vonden we.

Een fijne dag vooral omdat ik van te voren had opgeschreven dat mijn taak voor vandaag was: Oppassen en genieten. Alleen al de omschrijving maakt dat het allemaal niet zo als een zwaaaaaare taak voelt.
En zien en weten dat miljoenen mensen iedere ochtend zo vroeg op hun werk moeten zijn en dat ik een dagje 'mag' oppassen.

Net de planten buiten water gegeven met een gedeelte van het opgevangen douchewater van vanochtend  (wachten totdat het 'warm' genoeg is).


12 opmerkingen:

 1. Weer een goede daad gedaan 🐸
  De natuur heeft het zwaar op het ogenblik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahaha... die opmerking: en de hele grond. Hier ook een kleindochter die van volkorenkorstjes houdt en de grond laat mee eten. Heerlijk toch? Genieten!

  Liefs Joanne

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de hele grond eet mee, moet het zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe vang jij douchewater op als ik vragen mag?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Emmertje onder de douchekop houden terwijl je wacht tot de temperatuur goed is. Heel simpel, maar wel een halve emmer 'verspild water'.

   Verwijderen
  2. Hier doen we hetzelfde .Nooit echt beseft hoeveel water we verspilden .

   Verwijderen
 5. dat móet een heerlijk gevoel zijn, goed gedaan hoor, we moeten zuinig zijn op alle diertjes,
  als jij zegt lopen... was het waarschijnlijk een padje :-)
  maakt niet uit, je hebt het gered
  mijn held❤ :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed gedaan! Je had hem ook nog een kusje kunnen geven, wie weet! ;-)
  Lekker genieten van je kleindochter, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat lief dat je dat kikkertje hebt gered, want dat heb je! En genoten van je kleindochter, heerlijk hè als het niet MOET! Gewoon mag en omdat je het dan juist leuk vindt om te doen.
  Fijne weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen