dinsdag 10 juli 2018

Druppels

Deed de tuindeur open vanochtend en voelde een heel lichte motregen. Goh...dat is lang geleden.
De regen voelt net als mistdruppels. Heel licht vochtig makend. Maar niet echt een lekkere plensbui. Wel verbaas ik me erover dat het zo lang 'druppelt'. Lekker voor de tuin. Voor de vogels, want heb de merels nog nooit zo blij zien huppen. Helemaal natgedruppeld. Net als alle musjes die op een rijtje zitten op de schutting en genieten dat de regen de stof van hun veren drupt.

Weet zeker dat als die straks komen - de echte buien- , mensen weer gaan zeiken. Dat het net in de zomervakantie nat is. Precies hun 2 weken vrij. Terwijl ze op de camping in een tentje staan. Of 2 weken Nederlands strand hadden geboekt.

Dat snap ik. Dat is ook vervelend. En toch kan je daar vrij weinig aan doen. Het komt wanneer het komt. Geen zon- noch geen regen van betekenisgarantie alhier.

Vandaag dus een bijna binnenblijf doe klusjes dag. Maar die had ik al snel afgehandeld.

En kijk hoe leuk....kwam de vriendin van mijn dochter, met mijn kleinkind even langs. Want zij heeft oppasbeurt en wilde even een eindje wandelen. Alweer gegroeid! Lijkt het.

Ik ben volgende week weer aan de beurt.

Dus toch nog een zonnetje vandaag gezien. Wel twee.


Afbeeldingsresultaat voor teletubbies4 opmerkingen:

 1. Hier heeft het vanochtend en vroeg in de middag geregend met af en te wat zon.Ik moest even naar de apotheek 5 min fietsen en ja hoor een flinke bui op mijn hoofd en oww ik zat zingend op mijn fiets .En dan moet je die gezichten zien van mensen die onder bomen staan te schuilen ,goud waard !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk een dagje bewolking en wat regen!
  En jij zag het allermooiste zonnetje wat er is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha mij zal je niet horen zeiken over regen hoor al is het wel een beetje jammer dat het waarschijnlijk gaat gebeuren als we in Limburg zijn maar ik snak naar regen. Ben net een bloem. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wahhahaha ja hier viel ook een buitje, niet genoeg dus ik hielp maar een beetje,
  zalig water :-)
  2 zonnetjes toe maar en nu buiten weer een :-)

  BeantwoordenVerwijderen