donderdag 5 juli 2018

Oppas duty

Vandaag en morgen doe ik een rondje inval-oppassen. Dus dacht ik na over hoe ik op tijd mijn mijn dochter kon zijn (gelukkig geen OV-stakingen), maar gisteren liet ze weten dat ze haar dochter vandaag hier brengt.

Ook goed, maar dan moet ik echt even door mijn huis op kniehoogte lopen en als een kind van 1,5 denken. En dingen weghalen die op grijphoogte liggen en gevaarlijk kunnen zijn.

En zag de laatste keer hoe blij het kind met niks kan zijn. Gewoon 1 bal en de hele middag spelen op haar balkon. Dus de overvloed aan speeltjes (dat krijg je vanzelf als je een eerste kind krijgt en veel vrienden en familie hebt..iedereen neemt een knuffel of speeltje mee, maar dat is dan al snel zoooo veel) en eigenlijk taalt ze daar niet naar. Niet met alles tegelijk speelt ze. En soms ook wel, maar dan is het een soort van Knuffeltjes-tsunami.

Ik heb een oud (afwas)teiltje buiten gezet en net toch maar wel een emmertje met schepje en harkje en zeefje gekocht, want in de schuur vond ik alleen nog maar een oud groen emmertje van mijn kinderen. Op een gegeven moment geef je dingen weg of in mijn geval bracht ik veel naar de kringloop. Maar dat emmertje is gewoon leuk. Doe ik straks wat water in het (afwas)teiltje en kan ze lekker met water spelen. En het liefste zou ik een klein zandbakje voor haar maken. Lekker in zand spelen met water. Dat is toch het allerheerlijkste.

Zag een filmpje dat een een vriendin en haar moeder haar mee hadden genomen, tijdens de oppasdag, naar een grote zwemplas in de buurt en daar liep ze met een bal, onbevreesd het water in en uit.

Dan vind ik mijzelf een enorme zeikerige en vooral voorzichtige of misschien ook wel overvoorzichtige of zelfs neurotische Oma, maar ik zou zo'n klein kind niet zo het water in laten. Als ze maar een beetje op haar moeder lijkt - en dat lijkt ze - is ze avontuurlijk en zo weg.


Foto van PixabayVooruit er waren twee volwassen op 1 kind en ik ben gewend om altijd in mijn uppie op mijn kinderen te moeten letten, maar kinderen en water is een gouden en een gevaarlijke combinatie.

Sowieso trek ik dat niet, met een wandelwagen op de oever, de spullen erin en dan ook nog met kind het water in. Wie let er op de spullen. Klein traumaatje omdat er vroeger wel eens bij die zwemplek dingen gejat zijn. Terwijl je gezellig met je kinderen aan het genieten bent in het water.

Maar zo meteen komt ze en mag ik weer een paar uur oppassen. Dus alles wat ik nu nog kan doen, waarbij je niet kan opletten, heb ik gedaan. Inclusief blog schrijven. Want kleinkind staat de hele dag aan. Dus moet mijn aandacht 100% op haar gefocussed zijn. Vind ik. Als voorzichtige en wellicht overvoorzichtige Oma. Of gewoon neuroot.
10 opmerkingen:

 1. Oh wat fijn dat ze komt. En echt, geloof mij maar, emmertje, water en zand meer hebben ze niet nodig.
  Zegt het neefje laatst nog tegen we, weet je nog tante toen je de bloemkoolstruik op het hoofd deed van ome Rob. Haha echt waar dat was heel grappig vooral omdat ex een geblokkeerde humorklier had maar wij lagen in een deuk. Nu nog. Ben ook naar pretparken met die gasten geweest maar dat heb ik ze nooit meer over gehoord wel over de dingen die we in de tuin deden en zo.
  Dus mocht je een bloemkoolstruik in huis hebben, succes verzekerd. Heel veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne dag gewenst, en zelf ook lekker kliederen, is zo ontspannend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier en je hebt groot gelijk wat water betreft

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig zo, met je kleindochter. Geniet ervan.
  Ik vind water en kleine kinderen ook een enge combinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk, zo’n dagje met je kleindochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan het geschreven kunnen hebben. Hier nog zo'n neuroot. Wat normaal is hoor.
  De kleinkinderen komen altijd hier. Ik heb ook van alles in huis. Box, bedje, noem maar op. En speelgoed, veel speelgoed.
  Ik ben altijd bang dat er wat gebeurt. Je wilt je kleinkind niet onder de blauwe plekken afleveren na een oppasdag. Al kan je er zelf niets aan doen.

  Wij houden ze steeds inde gaten. En alles buiten handbereik en grijpgrage handjes. Ik ben niet de enige die zo denkt, gelukkig.
  Veel plezier met oppassen!

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben niet zo neurotisch maar een wandelwagen op zo'n schuine oever kan zelfs ik niet aan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk dat je kleindochter komt. Lekker kliederen met water is voor een kleintje het mooiste wat er is.
  Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen