zaterdag 7 juli 2018

Vliegbewegingen

Toen ik gisterenavond na een oppasdagje bij mijn kleinkind, vanaf het het station naar de bus liep, zag ik ze al. Vliegende mieren.

Aha...het is weer de tijd van jaar. Meestal maar 1 dagje en dan zijn ze alweer uitgevlogen. Dat noemen ze hun Bruidsvlucht. De koninginnen zijn op zoek naar vruchtbare partners en die vinden ze bij de hoogst vliegende. Dus toen ik uit de bus stapte was ik niet verbaasd over de hoeveelheid vliegende mieren in mijn buurt. Een jongetje riep me toe dat er een mier op mijn nek zat. Dus ik bedankt hem voor het zeggen, maar ze doen toch niks. Alleen maar vliegen. En zelfs dat maar heel kort.


Foto van Pixabay


Wel had ik een paar dagen terug toen ik in de tuin was het gevoel dat er iets in mijn oor was gevlogen. Nee geen Boeing, maar iets kleiners.

Dacht ik he. Paar uurtjes was ik het alweer vergeten, maar toen 'voelde' ik iets kriebelen. Een geluidje van binnenuit. He...snotververgeme! En weer. En weer.. dat kon geen verbeelding zijn. Want ik vond mijzelf al snel last hebben van ingebeelde ziektes of zaken. Niet zo veel denken. Ontspan gewoon. Dat mag.

Dus online gekeken wat je dan het beste kan doen. Een paar druppels olie in je oor laten druppelen, zodat insect in ieder geval dood is. En je niet in je oor bijt. hahah...Laten. Mmm...niemand in de buurt om te druppelen. Dus zelf maar iets gedaan. Oh ja...laat ook iemand in je oor kijken. Wie dan?

Dus na loop-oor van twee druppels smeerolie (goede olijfolie heur), was het gekriebel wel weg. Ik denk zelf dat het een mini-vliegje was, want hoe groot kan iets zijn wat dan ook nog in je oorgang kan vliegen.
Verder niet gaan googlen, want dan kom je meest enge beelden tegen. Van hele nestjes in je oor.
Oh ja...oor ook nog uitspoelen.

Brrrrr..

Heb ik toch nog een huisdier.4 opmerkingen:

 1. Je moet niet alles willen zien op het www ;-)
  Wij hebben ook vrij veel last van vliegende mieren, hebben intussen alle kieren van de dakkoepel in de badkamer dichtgekit, want daar kwamen ze naar binnen. Ik wist niet dat ze na een dag alweer uitvliegen. Niet als ze eenmaal binnen zijn, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een vlieg in je oog is niks, maar in je oor lijkt me ook erg vervelend. Ik hoop dat de olie geholpen heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bah wat een narigheid hoop dat je er vanaf bent.

  BeantwoordenVerwijderen