donderdag 26 juli 2018

Geluk

Direct toen de apotheek open was, stond ik op de stoep om mijn medicatie op te halen. Er was iets nieuws las ik in hun e-mail. Een ophaal-automaat. Ook voor buiten de openingstijden. Maar aangezien ik soms nogal dommig met techniek kan zijn, toch maar binnen de openingstijden opgehaald, dan kon ik nog om hulp vragen mocht het niet lukken. Het bleek heel simpel te zijn, mits je je wachtwoord had onthouden (in mijn geval dacht ik aan wat een oud-directeur ooit zei "daar hebben ze papier voor uitgevonden").

Daarna nog even snel een vers broodje halen voor een vroege lunch straks en ik was alweer klaar. Thuis snel mijn (nieuwgemaakte hahah) witte bermuda uitgedaan - straks weer aan als ik ga reizen, maar ik ben nogal een knoeierd, dus maar even de andere kortere broek aan (de pipobroek). En ruikend aan mijn witte T-shirt die maar in de wasmand gekieperd. Had 'm eerder ook maar heel even aan, hooguit een uurtje, maar toch zweet ik genoeg om niet meer fris te ruiken. Vind ik.

Parasol opgezet, koffie gemaakt, groot glas water met citroen erbij en mijn boek van Kees van Kooten opengeslagen.



Een buurtkat kwam ook even kijken of er nog wat in de tuin te doen was. Hij liet zich aaien, draaide om mijn benen en keek verder in de tuin. He...de vijver is veel leger. Nu moet ik nog meer moeite doen om een slokje te drinken. En het is zo lekker dat groene water!

Een klein briesje briest. Ik haal een tweede kopje koffie en geniet van de rust. Hoop dat het in mijn hoofd ook rustig blijft als ik straks met 35 graden me in het Openbaar Vervoer moet storten. Niet vergeten flesje water mee te nemen!

En nu: geniet van het feit DAT ik kan genieten.

Verder heb ik enorm veel respect voor de mensen die in de zorg werken. Te weinig handen, te veel management en het aantal mensen wat zorg nodig heeft groeit.


6 opmerkingen:

izerina zei

Ooit zag ik een rij bij de ophaalautomaat en een lege apotheek.

Bertiebo zei

Ik ook. Dat respect bedoel ik. Eigenlijk wel voor alle hulpverleners.

Petr@ zei

Ja dat is handig een ophaalautomaat bij de apotheek. Wij hebben dat ook in ons dorp, je krijgt een smsje als je je medicijnen kan ophalen.
Pff sterkte in het openbaar vervoer, dat zal wel om te smoren zijn.
Verderop in onze straat zijn bouwvakkers al een week op het dak bezig in de brandende zon, ik benijd ze niet.
Hou je cool vandaag ;-)

Elisabeth zei

Ook bij onze huisartsen praktijk hebben we een medicijnkluis .Ik krijg de code via email en kan zowel binnen in de praktijk als buiten de medicatie uit de kluis halen . In het weekend gewoon via de buitenkant echt ideaal

Unknown zei

Sterkte in het O.V. en inderdaad: de mensen in de zorg en de mensen die de zorg nodig hebben zullen blij zijn als de temperatuur omlaag gaat, werken onder deze omstandigheden is erg zwaar!

Anoniem zei

En denk eens aan de postbezorgers. Onderbetaald en aan steeds strakkere arbeidsvoorschriften gebonden. Moeten nu hun administratieve taken -onder de steeds krapper ingeplande werktijd- op straat doen.