donderdag 11 oktober 2018

Verjaring

Herkenbaar die kop bij de column van Sylvia Witteman van eergisteren in de Volkskrant over je verjaardag vieren als je ietwat ouder bent. Helaas geen moeder op bezoek die gezellig taart komt eten.

Maar niet gemiept, vandaag ben ik jarig. Alle bedrijven waar ik ooit mijn geboortedatum af moest geven hebben me al gefeliciteerd en geven extra extra korting. Alleen NU geldig. Ga zo direct bij de banketbakker of de Albert Heijn 1 gebakje halen en het vieren. Kinderen moeten werken, maar ik ben al gebeld heel vroeg.
Grappig is dat mensen niet onthouden dat je jarig bent als Feestboek ze dat niet laten weten. Zo diep gaat die interesse. Heb nog steeds zo'n ouderwetse WC-kalender en was altijd heel trouw in het opsturen van kaartjes naar familie. Tot ik merkte dat ik niets terugkreeg of een lullig appje via Feestboek. Met bezoek net zo. Ik liep met jonge kinderen in buggy's en draagzakken verjaardagen af en kreeg dat niet terug. Te ver weg.

Dus gisterenavond me voorgenomen om vanochtend lekker mijn haar te wassen, te fohnen (doe ik meestal niet) en iets aan te trekken waar ik me prettig en feestelijk in voel. Met kekke oorbellen werkt dat altijd fijn. Geen nieuwe outfit of zo, maar gelukkig heb ik dat niet nodig om me prettig te voelen. Wel straks nog even een lakje over mijn nagels gooien. En zoals Theo Maassen in zijn conference over UniTED ooit zei: doe er dan ook make-up op!

Het kado van mijn zoon en broer heb ik al gehoord wat dat is en dat is enorm leuk. Iets om naar uit te kijken en dat geeft de burger moed. Is elke week en maand hetzelfde dan vlak ik helemaal uit.

Grappig toch; geen inkomen en voorlopig weet ik niet of ik dat krijg en toch redelijk tevreden. En ja, bij vlagen paniek. Maar de zwaarden van Damocles zijn allemaal op mijn nek terechtgekomen en toch niet gebroken. Mijn hoofd zit er nog op. Dankzij goed inzicht in mijn financiele plaatje. En weten dat er mensen zijn die om me geven. En heel goed de tering naar de nering kunnen zetten.

Kreeg gisteren nog een heel mooi aanbod van Flow. Heel mooi. En toch heb ik het niet gedaan. Geen extra vaste lasten erbij nemen nu.

Gisteren eind van de dag nog even op de fiets naar de bibliotheek geweest en daar de Flow en de jubileum Linda  geheel gratis gelezen. Hoe fijn is dat. Dat ik,  hoe idioot ik ook nog steeds denk over op- en afstappen en eraf donderen, toch fiets en daardoor gratis bij een bibliotheek kan komen. Mijn wereld weer vergroot.

Denken in mogelijkheden, hoe klein ze ook zijn.


En blijven kijken naar wat er wel goed is en goed gaat. Al is dat soms, ook op deze dag, moeilijk. Maar ik doe het wel en blijf het doen.

Zo; koffie is klaar en ik ga genieten van mijn stukje gebak. (Jaja...nog afgeprijsd ook). Even een kaarsje zoeken en dan Happy Birthday to me zingen.





21 opmerkingen:

Judy zei

Van harte, meid! ♫ Happy Birthday ♪

Vejong zei


Van harte!!!!!!!!!!!! Knap en goed om te lezen dat je ondanks alles positiviteit de boventoon laat vieren, maar makkelijk zal het niet zijn.
Bewondering voor!

Gr. Veronique.

Anoniem zei

Ik zing ook voor je, heel hard.
Marijke.

Bertiebo zei

Van harte gefeliciteerd!

Unknown zei

Van harte gefeliciteerd en ik hoop dat dit nwe levensjaar wat vriendelijker voor je zal worden!

Min of Meer zei

Gefeliciteerd. Ik ga duimen dat t komende jaar wat fijner zal zijn 🍰.

Anoniem zei

hartelijk gefeliciteerd! en ik wens je een heel goed jaar toe, waarin je vooral de goede dingen van het leven mag ervaren. ik vind dat je het heel goed doet!

groetjes,
Liesbeth

Anoniem zei

Gefeliciteerd!

Groet,Greet

Anoniem zei

Een dikke proficiat. Hou vol jarige Jet.

Anoniem zei

Van harte met een zoen, het leven heeft even prikkeldraad opgehangen ipv slingers , maar ook daar kun je bloemen in vastprikken. Ik wens je vooral voorspoed toe!

Anoniem zei

Gefeliciteerd , ik heb bewondering voor je hoe je je staande houdt.
Het fietsen herken ik , maar blijf het wel doen.
Bibliotheek is fijn , ik zie dat vaak ook als een uitje.
Groet , Astrid

Mevrouw W. zei

Van harte gefeliciteerd

PetraH zei

Gefeliciteerd, en een mooi nieuw jaar toegewenst!

Iris Papilio zei

Gefeliciteerd met je verjaardag lieve Cellie! Hoop dat je een leuke dag hebt gehad. Op naar je nieuwe levensjaar! Dat morgen begint! En laat je niet op je kop zitten en zeker niet kisten! Lieve groet en knuffel, Trees

Lucette zei

Van harte gefeliciteerd,♥♥
Hoop dat het toch een fijne dag was,
In ieder geval prachtig weer!!!!

Anoniem zei

Van harte en fuck die fanclub!

Joanne zei

Het kan nog net. Gefeliciteerd!!!
Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad. En toch een beetje genoten.

Liefs Joanne

izerina zei

Een late felicitatie van een andere van 11 oktober.

klaproos zei

hartelijk gefeliciteerd met terugwerkende kracht....

ik geef er zelf nooit zóveel om, als ik met m'n liefste maar een leuke dag heb vind ik het fijn, hoeft niet eens een héle dag te zijn :-)

Anoniem zei

Van harte! Maak er een mooi jaar van! LZV

Lot zei

Ach ik ben ook te laat, hoop dat het een fijn jaar voor je gaat worden.