donderdag 19 september 2019

Pay it forward

Van een lieve blog-vriendin kreeg ik twee kaartjes voor Artis. Kon ik samen met mijn kleindochter naar de aapjes gaan kijken.

En toch ben ik niet gegaan. Maar gaf de kaartjes door aan mijn dochter en schoonzoon. Die hadden een woelige privé-tijd achter de rug, waarin vooral anderen beroep op hen deden en er was weinig ruimte voor het gezin meer daardoor voor wat ze noemen "Quality-tijd". En ze gunden zichzelf ook weinig. Maar wel altijd voor anderen klaar staan. Kleindochter mocht nog gratis mee. Dus die twee kaartjes pasten goed.

Hoe simpel het klinkt; leuke uitjes met je gezin doen. Ik schrik echt van de entreeprijzen. Of merk dat ik een beetje jaloerse gedachten krijg als ik lees van een abonnement op een pretpark of dierentuin. Besef steeds beter dat dit niet meer in mijn mogelijkheden ligt.

Maar niet alleen het uitje is duur qua entree-kosten, maar ook de reis erheen en het parkeren. Neem je niet je eigen versnaperingen mee (als dat mag; sommige uitjes mag je niets meenemen), ben je nog weer duurder uit.

En ja; die uitjes van gratis naar de kinderboerderij die snappen en kennen en weten we. Maar een kind op de basisschool wil ook wel eens vertellen hoe leuk het was in het reuzenrad ergens heel anders dan zijn eigen omgeving.

Las het al een hele tijd terug op het blog van Annemiek; hoe blij mensen worden als ze zo'n 'simpel' dagje weg met het gezin wordt aangeboden. Dat ziet Annemiek goed.

Dus hoefde ik niet lang te denken en gaf mijn kaartjes door. Als ik mijn eigen aapje maar af en toe kan zien, dan ben ik al blij. En als ik weet dat haar ouders even kunnen bijtanken, nog blijerer.

Dus heeft deze lieve vriendin niet één mens blij gemaakt maar wel vier. Dat is nog eens Pay it forward.
Your Road To Success: Pay it forward – let’s make the ...


Gisteren was ik de hele dag in een nogal mineurstemming, nadat ik het nieuws hoorde van de koelbloedige moord op een advocaat in Amsterdam. Een jonge man, een gezin wat achterblijft en iemand die staat voor wat hij als beroep heeft gekozen. En daarom uit de weg wordt geruimd. Als waarschuwing. Gewoon voor zijn huis.

Dus heb me voorgenomen vandaag dingen te doen die me vrolijk maken, want het kwade mag niet winnen.

Eerst dus maar eens lekker een was in de machine gestopt, dankbaar zijn dat dit gewoon allemaal kan, mijn bed afgehaald en straks heerlijk opnieuw opmaken met verse schone lakens en dekbedhoes. Ik weet dat ik kalm word van dit soort simpele huishoudelijke taken.

De buitendeur staat wagenwijd open; kom maar door zon en frisse lucht. Weg met de spinnenwebben in mijn hoofd.
11 opmerkingen:

 1. Parkeren bij een groot pretpark kost zomaar 12,50. Belachelijk toch? En dan betaal je ook nog eens 40 euro entree pp. En ik snap dat een pretpark hoge kosten heeft, maar eigenlijk is het gewoon niet leuk meer.

  Lief dat je je dochter een leuke dag samen met haar gezin gunde.


  Ik vraag me steeds vaker af wat een mensenleven nog waard is. Iedere dag vinden er moorden plaats en ik heb het idee dat het er ieder jaar steeds meer mensen vermoord worden. Het is te triest voor woorden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat is echt een afschuwelijke gebeurtenis! Het zit bij mij ook de hele tijd in mijn hoofd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt op die manier is een uitje niet leuk meer. en die €12,50 parkeergeld is dus echt.
  Van de week hoorde ik €12,- en dat geloofde ik niet....

  diep triest en idd er wordt, lijkt het wel steeds meer gemoord

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En als je foto's van dat uitstapje ziet,lijkt me het helemaal leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk en lief van je.
  Ik heb nog een volle spaarkaart van de Dekamarkt voor artis. Als je met ze mee wilt mag je hem hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat lief van Renske, neem hem aan Cellie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik werk bij de bloedbank (waar bloeddonors bloed doneren voor anderen). Eén van de beste tegengewichten tegen dit soort nare gebeurtenissen, want daar komen elke dag vele mensen met het doel om anderen te helpen. Daar komt dus het goede in de mens naar boven.

  Ach, en kijk alleen maar naar jouw vriendin die jou een leuk uitje gunt, en jij die het dan "door"gunt aan jouw familieleden. Heel lief van iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat lief van je om de kaartjes aan je dochter geven!
  Het is inderdaad allemaal duur geworden en het gaat alleen maar duurder worden: lonen omhoog, prijzen omhoog, dus het blijft lood om oud ijzer.
  Ja, onze maatschappij verandert, dat iemand geliquideerd wordt, omdat voor criminelen een leven niet uitmaakt, als zij maar buiten schot blijven en daarvoor blijkbaar een jong, te jong iemand gebruikt hebben, wat te denken geeft.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi gebaar heb je gemaakt! En vaak word je zelf ook weer blij als je anderen blij kunt maken is mijn ervaring.

  Het nieuws van die advocaat vond ik ook zo akelig. Zo'n jonge man, met nog kleine kinderen! Verschrikkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. het vreselijk nieuws blijft ons overschaduwen, maar we moeten tóch prberen positief te zijn hé,

  fijn voor jullie die kaartjes, en die film ken je die... die is prachtig

  fijn weekend gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb geen idee waar je woont, maar ik heb wat kortingskaarten over. Voor 10 euro p.p. entree op het openluchtmuseum in Arnhem. En eventueel ook die entree prijzen voor Dierenrijk. Ik stuur ze je graag op! Voor beide geldt maximaal 4 personen per bon. Mail me of stuur een bericht via mn blog als je er iets aan hebt;) Het is altijd fijn te kunnen delen.
  Ik schrik overigens ook van die prijzen, ik ga niet meer naar de EFteling omdat ik zoveel meer kan met dat geld. Het is niet grappig maar maar hier en daar zijn er best wel kortingen te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.