maandag 30 september 2019

Stick to the plan

Met enig doorbijten, want nog steeds pijn in mijn rug, mijn rondje Bless the House toch gedaan. Omdat ik weet hoe prettig het erna voelt. Die routine van opruimen, stof afnemen, vuilniszakken overal verschonen (ik maak er alleen van indien nodig) stofzuigen etc. geeft me het gevoel dat ik niet in chaos leef (wat ik ook niet doe, maar dat gevoel is toch nog sterk) maar een vaste dagindeling heb. Dus ook niet of nooit meer terug zou kunnen in een werkpatroon. Want de aansluiting met het 'echte' leven kwijt. Wat dat dan ook zou betekenen en eigenlijk terwijl ik het schrijf, moet ik al hartelijk lachen. Want heb toch echt al bijna 39 jaar werkende jaren staan. Dus hoezo 'afstand tot de arbeidsmarkt'.

De witte was hangt (ai!), mijn bed heb ik ook al verschoond en zelfs mijn herfst-dekbed uit de kast gehaald (ai ai), want het wordt een stuk kouder in de komende nachten en kou lijden dat maakt dat ik slechter slaap. Dus niet meer doen. Want ben juist heel blij dat ik weer redelijk goed slaap. Maar zo'n bevredigend gevoel. Dat het boven weer netjes is en zelfs uitnodigend (voor mij dan alleen hahah).

Dus slaap niet uit op doordeweekse dagen, hou een week/weekendritme aan. En zo direct ook nog maar weer kijken naar passende vacatures en solliciteren en deze week heb ik alweer een sollicitatiegesprek bij weer een nieuw bedrijf. Joehoe. Maar dan moet ik dus niet als een kromgebogen oud vrouwtje binnen schuifelen.  Dus is het straks droog toch weer een eind gaan lopen. Naast wat ik binnen beweeg.

Voordeel is dat ik niet hoef na te denken over wat ik aan moet doen; kan gewoon de outfit van de vorige keren aan. En mezelf deze week toeroepen: Stick to the plan, want ik heb soms nogal de neiging om te gaan twijfelen. Of het wel goed genoeg is, professioneel genoeg is, leuk genoeg is...wat ben ik vermoeiend voor mijzelf concludeer ik. Met een glimlach gelukkig.

Oh en straks lekkere rode Indiase linzensoep maken. Alle ingredienten heb ik in huis en supersimpel te maken en heerlijk. Ben ik weer een paar dagen onder de pannen qua eten.

Make Your Plan! Stick to It! | Monday Motivations | Jacqui ...


3 opmerkingen:

Christina zei

Succes met je sollicitatie!

Bertiebo zei

Mijn situatie is heel anders dan jouw situatie, maar ook ik vind het belangrijk en prettig om een ritme aan te houden. Vaste dingen. Ik kan er van afwijken als dat nodig of wenselijk is, maar ik gedij het beste bij wat regelmaat.

nicole orriens zei

Heel herkenbaar! Ik houd me ook graag aan het plan en de structuur van een dag. Ook als ik geen zin of puf hebt. Wat je zegt: Daarna voel je je altijd beter.

Veel succes met solliciteren zeg!