woensdag 4 september 2019

Regen

Gisteren heerlijk in de voortuin gewerkt. Hindergroen gesnoeid, weggehaald en gefatsoeneerd. Hindergroen leen ik van Martine Bijl; haar briljante benaming voor onkruid.

Zet dan een timer, maar merkte dat ik nog wel wat verder wilde werken en ook kon, dus nog een keer de timer gezet. Heel prettig snoeien en vegen en al die dingen die bij tuinieren horen. Je vergeet alles en bent - althans ik - alleen maar bezig met groen. En bedacht dat ik het beter kon doen als het niet regende wat voor de rest van de week in de voorspelling zit.

En van voor naar achter van links naar rechts en zo stond ik in de achtertuin ook nog een beetje te knippen, snoeien, vast te binden. Lekker!

Op dinsdag doe ik altijd mijn administratie. Loopt alles, klopt het, moet ik bijsturen? Alle bonnetjes voer ik in mijn overzicht in om te zien of ik binnen mijn budget voor huishoudelijke uitgaven blijf. En de ene maand lukt dat soepeler dan de andere, maar door er iedere keer weer naar te blijven kijken en de cijfers onderaan mijn Exelsheet te zien, weet ik waar ik aan toe ben.

In de pauzes keek ik stukjes van Zomergasten met Ivo van Hove. Mooi stuk over die Russisch-Duitse vertaalster en haar strijkwerk. Hoe ze via het weer in stramien strijken van haar mooie witte linnen aan sneeuw denkt, aan verse sneeuw, hoe heerlijke ongerepte sneeuw is maar ook wat een vers opgemaakt bed voor haar betekent. Mooie gedachtensprongen.

Als alles om je heen chaos lijkt, is het kalmerend om in een opgeruimde nette en rustgevende slaapkamer te kunnen slapen. Met schoon beddegoed. Wat niet duur hoeft te zijn, maar wel schoon en uitnodigend om rust te vinden. Een van de dingen die Flylady me ooit leerde en ben nog steeds blij dat ik dat volg.

Straks gaat het enorm regenen zie ik op de regenradar. Precies als ik weg moet op de fiets. Gisteren schoenen al extra ingespoten, zo pak ik mijn regenjas (die niet echt goed meer is, maar daar komt nog wel een oplossing voor), droge kleren in de tas mee, dus kom maar op, regen.


Afbeelding van Free-Photos via Pixabay 


Eerst nog maar weer een sollicitatiebrief eruit gooien. Zo blij dat dit allemaal digitaal kan, want de kosten voor postzegels rijzen de pan uit. En volgend jaar nog duurder. Geen wonder dat brieven en lieve kaartjes versturen minder en minder is geworden. Klik klak op Feestboek en mensen weten dat je aan ze gedacht hebt. Dankzij de reminder van Feestboek. Je hoeft zelf helemaal niet meer te denken.

Zo; eerst ga ik een courgette-soepje maken, dan staat dat voor vanavond klaar.





3 opmerkingen:

Bertiebo zei

Echt? Worden de postzegels weer duurder? Na de verhoging dit jaar? Balen

pourquoi pas ??? zei

Wat een leuke verrassing gisteren in de brievenbus. Moest zo glimlachen, was een toepasselijke kaart. Je bent een schatje. dikke kus. De kaart gaat in mijn dagboek hoor maar eerst een tijdje in het zicht op de schoonsteenmantel.

nicole orriens zei

Ik herken heel erg wat je schrijft over chaos om je heen, en hoe het dan helpt om je directe omgeving wel netjes te hebben. Het leven overkomt je toch vaak, maar je huis netjes maken, daar heb je wel controle over.