vrijdag 11 oktober 2019

Goed

Wakker worden door een lief stemmetje van je kleindochter die een liedje voor je zingt wat ze ook op het kinderdagverblijf zingen.



Vraag je nog met een slaaphoofd of ze vandaag lekker buiten gaat spelen op het Kinderdagverblijf. Maar Oma het regent de hele dag. Oh ja.

Maar heerlijk begin. Sowieso weer van een nieuw levensjaar. En ik ben blij dat ik kennelijk nog (gematigd) optimistisch ben. Want weinig is (positief) veranderd ondertussen.

Geen betaalde baan;
Geen uitzicht op hoger inkomen;
Geen lover, zelfs geen blinde man die me ziet;
Geen miljoenen gewonnen (oh ja...ook niet meegespeeld haha!).

Dus moet ik het maar doen met wat er wel is. En eigenlijk, op de keper beschouwd, is dat nog best veel en vooral veel zaken die niet te koop zijn, zelfs niet voor dat miljoen. Al zegt de cabaretier Daniel Arends in zijn conference dat je kinderen niet krijgt; die koop je (gaat over adopteren; hij is zelf geadopteerd dus mag het zeggen). Maar goed; ik dwaal af.

Zouden er na zeven magere jaren dan nu zeven vette jaren volgen? Moet ik vertrouwen hebben in wat mensen zeggen, in tegenstelling tot de feiten, dat het 'goedkomt'. En wat is dat dan - goedkomen.

Misschien is het allang goed.

Vanmiddag toch maar wel even de hort op geweest en dat moest ook want er moesten wat boeken teruggebracht worden, wat ik eigenlijk gisteren wilde doen, maar a. regen en b. iets van mijn vrijwilligerswerk kwam ertussen. Dus maar vandaag en combineren met een kadootje wat er voor me lag, op te halen bij de Hema. Leuk!

Trouwens, alle bedrijven die mijn data hebben stuurden mailtjes met een leuke aanbieding. Dan is het de kunst om juist die te gebruiken die bij je passen en die je ook echt nodig hebt. En kan betalen in mijn geval haha!

Nog steeds de hele middag regen, dus niet echt lekker weer en wat ik vaag van plan was, toch maar niet uitgevoerd. Want had er niet echt zin in. Komt wel een andere keer. Gewoon lekker door de regen maar weer huiswaarts.

Lijkt me prettig om 10 ballonnen met lachgas te hebben, maar dat is ook weer zo'n gedoe om dat te regelen, dus ik hou het maar bij proefballonnen.

Morgen nemen mijn kinderen me mee uit eten en het leuke is dat ze allemaal ook vrij zijn op die tijd. Wat ook wel bijzonder is want ze werken niet echt in een kantoorbaan met tijden van negen tot vijf en dan alleen op weekdagen. Dus zo blij dat het allemaal kon en ze dat regelden.

Eigenlijk is dat het leukste nog; dat ze me willen zien, dat we elkaar graag zien en bij elkaar willen zijn. Niet omdat het zo hoort, maar omdat we dat zo voelen. En dat laatste is niet te koop. En maakt me een bijzonder rijk mens.




12 opmerkingen:

Petr@ zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Je bent een sterke vrouw en ik hoop dat je in je nieuwe levensjaar een leuke baan zult vinden.
Geniet van je etentje morgen, wat lief van je kinderen!

Lot zei

Heel hartelijk gefeliciteerd en veel voorspoed in het nieuwe jaar

Janne zei

Van harte gefeliciteerd en veel plezier morgen!

anja zei

Fijn dat je beseft dat je eigenlijk een heel rijk mens bent! Gefeliciteerd en veel plezier morgen.

Joanne zei

Heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag! En morgen veel plezier.

Liefs Joanne

PetraH zei

Vanochtend nog gesproken met een mevrouw die enorm gestresst was omdat ze ruzie had met haar volwassen dochter. Ik ken de situatie niet goed genoeg om te weten wie er gelijk heeft en wie niet... (of, zoals wel vaker gebeurt, dat ze allebei een beetje gelijk hebben en ook een beetje ongelijk). Maar leuk is anders. Dus geniet van alle goede verstandhoudingen en van het feit dat ze jou willen komen vieren.

Mevrouw W. zei

Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag samen met de kinderen.

Bertiebo zei

Van harte gefeliciteerd. En geniet met elkaar van het (uit)etentje.

franca zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Er is nog veel wat je wilt bereiken, maar goed contact met je kinderen, dat heb je helemaal voor elkaar!
En( beseffend dat ik mooi kletsen heb) dat is toch wel heel belangrijk!
groetjes, Franca.

mrs H. te B. zei

Van harte gefeliciteerd! en wat jij hebt: levenslust, levenskunst, en je dat niet af laten nemen, wat er ook gebeurt (ook al kost dat vaak moeite) is onbetaalbaar!!! Ik hoop dat je een fijne verjaardag hebt gehad, en dat je naar behoren gevierd bent....

Alice K. zei

Van harte gefeliciteerd! Heel fijn dat je kunt genieten van wat je wel hebt!

Groetjes, Alice de V.

klaproos zei

van harte gefeliciteerd, ik was dit blog even kwijt :-) hoop dat je nieuwe levensjaar er een is van veel lieve en fijne dingen, dat wens ik je zó van harte toe,
xxx