maandag 21 oktober 2019

Middelmatigheid ten top

Zag een roodborstje gisteren in de tuin en vanochtend weer. Altijd voor mij een teken dat de winter eraan komt. Verder geniet ik van koolmeesjes in de tuin die uit de snackbar eten. Snackbar is het insectenhotel.

Lekker kneuterige genoegens. Had de rust niet om daarvan te genieten toen ik een dertiger of veertiger was. Altijd bezig en druk. Niet dat ik nu oud en belegen ben, maar mijn leven staat in momenteel in standje 'nog net niet achteruit rijdend'.

Hoef me in ieder geval geen zorgen te maken of mijn echtgenoot alweer vreemd gaat en de bladen daarvan smullen. Of de buren er iets van denken. Niets te smullen hier.

Over kneuterig gesproken; keek de herhaling op omroep ONS van die serie met Ron Brandsteder (die lijkt qua kop precies op mijn vader) en single vijftigplussers (waarvan het merendeel zestigplus is) in Denemarken in campers. Heel kneuterig.

Mijn prikbord met al mijn entreekaarten van verschillende musea net leeggehaald, want hij zat helemaal 'vohul!!'. Ga daar maar een apart plakboek voor/van maken en dan hoop ik dat ik de komende tijd nog gelegenheid (lees budget) heb om naar een museum te gaan. Want het is natuurlijk meer dan alleen een entreekaartje, maar ook budget voor de reis naar verweghisthan. En terug.

Zag een item over Middelmatigheid in Koffietijd (my guilty pleasure). Dat Nederlanders eigenlijk het liefste zo gemiddeld mogelijk zijn. De voorstelling heet Dit is Nederland. Dus graag allemaal dezelfde soort voortuin (en achtertuin denk ik als ik om me heen kijk), alle klikko's keurig op een rijtje (dat herken ik ook wel - als onbezoldigd klikko-inspecteur- maar dat heeft een reden; dan kan de vuilnisauto makkelijk de bakken oppakken). Opvallen - eigenlijk liever niet dus. Doe maar normaal.

Nu maar heel 'normaal' weer mijn rondje Bless the House aan het doen, met enige hinderpalen (die ik zelf zet), solliciteren, de was ophangen, de Flylady taak (al ligt er wederom geen berg nog op te ruimen kleding in mijn slaapkamer; heb mijn leven al een aantal jaren geleden verbeterd op dat punt en mijn slaapkamer is vrijwel altijd 'netjes') gedaan. Jammer dat er geen lekkere vent dat komt inspecteren. Daar trek ik graag een stapeltje kleren voor uit! (In my dreams).



Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay 


Het is herfstvakantie en ik voel/merk daar geen ruk van. Veel weken zien er heel gemiddeld en soms zelfs saai en voorspelbaar uit. Dus is het aan mij om daar verandering in te brengen als ik daar last van heb.

Dus doe eens wat anders dan gemiddeld, dan mijn gemiddelde. Maar vooral: zie wat je allemaal wel hebt. Hoe niet gemiddeld dat eigenlijk is. En zeker niet middelmatig.







5 opmerkingen:

Anoniem zei

Gemiddeld is niet per definitie, niksig of saai ofzo. Vanuit een veilige plek kun je klimmen en weer terug schuilen als het te veel wordt. Ritme en regelmaat zijn een leidraad, geen
Axioma. Have a nice day!

izerina zei

gemiddeld grenst misschien aan tevreden. En dat is een ontspannen gevoel.

klaproos zei

och er is niks mis met gemiddeld denk ik :-)
de kliko's die zo mooi op een rij staan, ik vind dat wel wat hebben, respect voor de man die ze op komt halen, heb het programma niet gezien.. volgende keer opletten Dien, ik was nu te druk met mijn kleine schat... helaas is ze overleden :-(
xxx

Janne zei

Ik moest vandaag mijn gemiddelde bloeddruk (5 dagen, 2 x per dag opgemeten) per dag gemiddeld en het gemiddelde over de 5 dagen. Allerminst saai, voor mij dus!
Als ik door de ‘nieuwbouw’ loop in het dorp waar ik woon, zie ik niet alleen dezelfde huizen maar ook dezelfde voortuinen. Zwart of donkergrijs grind, 2 grote zwarte of donkergrijze hoge potten met daarin witte of donkerrode bolchrysanten!

nicole orriens zei

Ik merk dat het herfstvakantie is omdat er geen scholieren zijn als ik ga hardlopen. En ik heb natuurlijk weer kinderen thuis. Zelfs mijn jongste zoon vond dat het wel weer erg snel herfstvakantie is. School was voor mijn gevoel ook amper op stoom gekomen.