donderdag 24 oktober 2019

Oude en jonge Morse

Keek naar een oude aflevering (uit 1997) Death is now my neighbour van Morse gisterenavond en een karakter/acteur kwam me zo bekend voor, maar ik kon hem niet plaatsen. Wel een aantrekkelijke man.

Tot het kwartje viel en ik de acteur herkende die in de nieuwste serie over de jonge Morse - Endeavour zijn chef speelt - Roger Allam. Hij speelt in Endeavour Fred Thursday.

Alleen was nu de "oude" Morse aan het onderzoeken hoe de zaken in elkaar zaten. Vond het grappig hoe de 'oude' Morse verbonden was met de 'nieuwe'. Uiteraard bestonden er toen geen plannen om Endeavour te maken, maar wel toevallig.

Ook werd aan het einde van deze aflevering - waarvan velen dachten dat dit de allerlaatste zou zijn, juist door alle aanwijzingen over pensioen en veranderingen - door Morse uitgelegd hoe hij aan zijn voornaam komt.

Mooie aflevering, veel intriges van mensen die denken dat zij boven de wet staan door hun positie of de positie die ze denken te horen te bekleden.



Death Is Now My Neighbour Poster

bron: Imdb


Verder nog een acteur die ik ook niet zo snel kon plaatsen, maar die zo bekend voorkwam. En pas nu valt het kwartje. De acteur die in The Good Life speelde. In de jaren 70 al terug naar alternatief leven en groener willen zijn. Met hun snobby buren. 

Nou, je wordt ouder Papa, geef het maar toe!


4 opmerkingen:

izerina zei

Heb jij ook,dat je even moet wennen,als iemand een ander personage speelt? Ik zag Roger Allam in de serie "the missing en moest bij elke afleveren even wennen.

Nietzomaarzooo zei

Ja, altijd even wennen inderdaad. Maar in Morse was hij ook nog eens 20 jaar jonger.

mirjam kakelbont zei

Die goeie, ouwe Morse! Wij smulden van iedere aflevering.
Ik heb nog een cd met klassieke muziek uit de vroege periode. De nieuwe variant ken ik niet. Wij kijken zo weinig tv...

nicole orriens zei

Leuk zeg! Ik kijk dit type serie soms ook graag, alleen al voor de sfeer. Ik houd van dit genre.