vrijdag 18 oktober 2019

Jozef en mijn dromen

Schrijf al heel lang mijn dromen op. Omdat ik heb gemerkt dat ik soms iets meemaak, waar ik al eerder over heb gedroomd.

Of er in mijn droom een aanwijzing voor kreeg. Of een waarschuwing. Let op!! Heb geleerd dat ik er goed aan doe die waarschuwingen niet in de wind te slaan.

Zo; dit klinkt lekker zweefteef-achtig nietwaar?

Maar goed: Jozef deed het al voor de Farao en dat deed hij helemaal niet slecht. Hebben ze later nog een musical van gemaakt.


Lees ook een interessant artikel over waar dromen voor staan in een artikel in Trouw. Gebaseerd op Jungiaanse principes.

Dus, als een goede Jozef moet ik mijn eigen dromen niet naast mij neerleggen en er naar handelen.

Zo; nu ben ik definitief tot het rijtje Zweefteefjes toegetreden. De blauwe jurk past mij. Nu nog mijn water instralen en ik heb opeens een bron van inkomsten gevonden.

Verloor trouwens van de week mijn sleutels. De hanger waaraan hij hing, stond open. Toen ik mijn fiets op slot wilde zetten, trok ik een leeg key-cord van onder mijn jas vandaan. Heuh???
Had ik nou maar hierover gedroomd, dan wist ik dat ik niet de hele weg terug op het fietspad hoefde te speuren, maar gewoon thuis op de stoeprand de sleutels kon zien liggen. Keurig wachtend op de eigenaar in de stromende regen. Maar daar droomde ik dus helemaal niets over. Lekker dan!




6 opmerkingen:

Nicole Orriëns zei

Het zou handig zijn als dromen zo werkten inderdaad.

pourquoi pas ??? zei

Dat was echt raar laatst over die yoga les.
En aaaaah Donny Osmond, mijn grote liefde toen ik 13 jaar was.

Lot zei

Vannacht droomde ik iets over Parijs. Het ging sneeuwen en midden in de stad lag een springschans waar we op wilde rijden vanaf onderaan, lukte mooeizaam en ondertussen kwamen er sleetje naar beneden die gewoon onder de auto door gleden.
Wat moet je nou met dat sooort idiote dromen

klaproos zei

... balen van je sleutels....
dromen hebben je wel wat te zeggen hé. maar wat.. ik droom meestal over mijn jongens.... dat ik ze moet behoeden ... :-(

Sylvia zei

Dat had idd wel handig geweest, van die sleutels... Balen!

mirjam kakelbont zei

Je kunt dromen beter van de kant van Jung dan van de kant van Freud bekijken. Toch droom ik regelmatig iets en heeft het een diepere betekenis. En als ik er zelf niet uitkom en een droom intrigeert me, pak ik een droomwoordenboek. Wanneer de droomuitleg me niet bevalt, verdwijnt hij - hopla! - naar het rijk der fabelen (-:
Wat een mazzel dat je je sleutels terug vond!