dinsdag 22 oktober 2019

Stranger en gewone things

Flylady-taak gedaan voor vandaag en direct daarna maar de administratie bijgewerkt. Dat betekent dat ik al mijn bonnen in mijn Excel-overzicht zet en kijk of ik binnen budget blijf qua huishoudgeld en alle andere posten. Kan ik op tijd bijsturen. En zie ik ook direct waardoor ik uit de bocht dreig te vliegen.

Ook kijk ik of alle vaste lasten inderdaad zijn afgeschreven (dus niet achteraf een "oeps, ik dacht dat het automatisch ging..".) Weten is meten zei mijn natuurkundeleraar altijd.

En even verder gewerkt aan mijn overzicht voor Budget 2020. Wat kan ik verwachten, waar moet ik bezuinigen (kan ik uberhaupt nog verder strepen?).

Gisterenmiddag even een stukje gefietst want ik wilde kijken naar een plakboek voor mijn museum-entreekaarten. En het dan ook echt gaan doen, dat inplakken, anders wordt het weer zo'n project wat nooit afgemaakt wordt. Dus direct maar stappen ondernemen om dat echt te gaan uitvoeren en aan te pakken.

Aan te pakken...alsof het iets vervelends is. Juist leuk om te doen. Vooral nu het hier weer regent en nogal donker lijkt. En merk dat ik ook tijd mag (en moet) vrijhouden voor leuke dingen. Niet alleen de moetjes.

Gisterenmiddag regende het trouwens ook, net toen ik terugfietste. Nou ja...niets aan te doen. Ik was in ieder geval mijn huis uit en even de hort op. En had een leuk gesprek bij de kassa van de Hema. Kon makkelijk want er was vrijwel niemand in de winkel. Oh ja...het regende.

Genoten van Harry Potter op tv gisteravond en ben blij dat ik dan een avond helemaal weg kan dromen (nou ja...soms griezelen, die Dementors zijn creepy). Ben op Netflix ook weer verder aan het kijken naar Stranger Things. Zo aan te raden. Pas serie 2 hoor, ik binge niet echt, want te leuk om haphaphap er klaar mee te zijn. Er komt een serie 4 las ik. Hoera!

Haphap....leuk om die Atari spellen weer te zien. Mijn oude werkgever uit de vorige eeuw (Oma spreekt!).

Stranger Things heeft in deze serie als thema Halloween en dat past heel goed in deze tijd van het jaar.






3 opmerkingen:

PetraH zei

Mijn vriend is helemaal gek van Atari en heeft wel vijf t shirts met Atari-logo er op. Ik rol even met mijn ogen hier :-D

Ik wens je een goede dag toe, ook al is het weer niet helemaal om over naar huis te schrijven. Misschien goed om te beseffen dat dat een invloed kan hebben op je humeur. Voor een deel kan je dan misschien dat tegengaan of relativeren. (Ik heb een slecht humeur, maar met name omdat het slecht weer is, DUS is het leven eigenlijk niet zo slecht als dat ik nu denk. En kan ik misschien iets aan mijn humeur doen door mezelf met leuke en mooie dingen te omringen).

Bertiebo zei

Wat leuk, die kaartjes in een plakboek. Ik plak ze op een muurtje, op de overloop. Ik kijk er best vaak naar.

Janne zei

ik maak een foto van ieder kaartje en bewaar die in een digitaal album #ikwilsteedsminderspullen!