zondag 13 oktober 2019

Lief, leuk en lekker

Alweer was het gevoel van Levens-miljonair te zijn er gisteren, toen ik met mijn familie aan tafel zat. Weten, ten volle beseffen dat dit de mensen zijn waar ik bij hoor. Dat klinkt als een klein lullig zinnetje, maar is het niet. Want denken dat je nergens meer bijhoort maakt je kapot, eenzaam en geeft een klein en donkergekleurd bestaan.

De avond begon eigenlijk al 'apart'; een aanrijding door een taxi die achteruit reed en tegen de stilstaande auto van mijn zoon botste. Gelukkig niet keihard, maar we voelden het allebei wel. De chauffeur deed het af als 'valt allemaal mee toch, bijna geen schade', maar gelukkig schadeformulier toch maar wel in laten vullen, na veel tegengesputter.

Kinderen had relatief vroeg gereserveerd en ik snapte dat want kleindochter is nog geen drie, maar ik had ook met alle liefde naar een ontbijtje willen gaan, als het maar samen is.

Liep heen en weer om smakelijke dingen uit te kiezen en helemaal blij toen ik met de kleine dame een rondje liep en ze eigenlijk alleen maar oog had voor dat grote vliegtuig wat in daar in de tuin stond. Kind van mijn kind, wat heb ik je lief!

Was gezellig, heel gezellig vooral omdat iedereen door een (brede voor mij dan) deur kan met elkaar en ik maar al te goed snap dat dit niet zo vanzelfsprekend is. Dat je daar moeite voor moet blijven doen, contacten onderhouden, belangstelling blijven tonen.

Van mijn dochter en schoonzoon kreeg ik een heerlijke olie voor onder de douche en prachtige oorbellen, want die zijn precies de kleur van je ogen mam. (Nou..smelt). Zoon had een kussen meegenomen wat hij op vakantie in Zuid-Amerika had gekocht (en past ook precies bij de kleuren in mijn woonkamer - en dat voor een man!) en ook nog een exotische Kerstbal (waar ik aan Kliefje haar Kerstversiering moest denken). Allemaal leuk, attent, lief.


Afbeelding van S. Hermann & F. Richter via Pixabay 


Enfin; vanochtend vroeg opgestaan (voor een zondag), want de F1  van Japan zou gereden worden. Die was al snel klaar voor Verstappen want aanrijding/ tik door een andere auto en zijn auto/motor raakte zo beschadigd dat hij de race moest opgeven na slechts 15 rondes. Leclerc zei waarschijnlijk net als de taxichauffeur dat er bijna niks te zien was hoor! Hij kreeg wel straf, maar viel daardoor maar een plekje terug, dus straf? Als je uitvalt kan je uberhaupt geen kans meer maken op punten. Dus dikke pech voor Max.


5 opmerkingen:

mirjam kakelbont zei

Gefeliciteerd met je verjaardag + 2 dagen (-: Dat het een voorspoedig levensjaar voor je mag worden. Je bent het in ieder geval goed begonnen. Gezellig met uit elkaar uit eten, je welkom voelen tussen je familie en met mooie cadeaus naar huis. Hier kan zelfs de F1 niet tegenop. Geef toe (-:

Mevrouw W. zei

Mooi om te lezen dat het zo geslaagd was en dat je kan terugkijken op een hele mooie en speciale verjaardag.

Bertiebo zei

Ik pik er twee dingen uit. 1.Levens-Miljonair. Wat een geweldige term.
En 2. Kind van mijn kind, wat heb ik je lief!
Ja, zo voelt dat hè. Wat een geluk!

Anoniem zei

Van een warm bad knap je altijd op.

pourquoi pas ??? zei

Dat klinkt als wel een hele bijzondere avond met je gezin. Wat heerlijk voor je, je verdient het.