dinsdag 11 juli 2023

Matras

Over een paar dagen weet ik of ik nog een baan heb, of dat ik weer het sollicitatie-circus in moet. Nee, ik heb nog steeds geen vast contract, flexibele schil en dat soort Ruttiaanse opmerkingen. 

Begin van de week achter elkaar clienten die heel emotioneel waren (en ook super kwetsbaar) bij een eerste gesprek met ons. Mijn werk, vind ik zelf dan, is ze op hun gemak stellen, de stress voor dat gesprek zo laag mogelijk houden, zodat ze zich vooral kunnen focussen op wat de collega's gaan bespreken. Soms toch een glaasje water brengen (mag niet) of een doos tissues naar voren schuiven. Ik heb je gezien.

Dat zo iemand op jou dan hun frustratie en angst zou willen botvieren; dat laat ik niet gebeuren. Hahah...jarenlang training gehad thuis met een vader met een zeer kort lontje en ook een echtgenoot die graag over iedereen zijn grenzen heen ging. Sussen, pappen en nathouden, de-escaleren; it comes naturally. Herken agressie ook direct en dat is wat anders dan onmacht.

Vind ik het spannend? Dat ik alweer voor een zwart gat qua werktoekomst sta.

Ja, natuurlijk. En ook niet. Weet dat ik iets kan, maar of dat in deze wereld van dertig-jarige managers ook gezien wordt, dat is de vraag natuurlijk. In hun ogen (hoorde ik vandaag nog op mijn werk), ben je eigenlijk wel slomer op mijn leeftijd, trek je werken niet meer echt, dit hete weer ook niet en misschien in de middag wel toe aan een dutje. 

Pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff.

Misschien matrassentester worden?? Al lijkt mannentester me ook wel iets.


Image by Julie Rothe from Pixabay





9 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ik hoop op de beste uitkomst voor jou!

Luz zei

Mannentester lijkt me zeer vermoeiend, doe mij maar het matras.

Sterkte met alles!

Anoniem zei

Een nieuw kabinet zou eindelijk eens concrete maatregelen moeten nemen, om leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan. Alleen mooie woorden helpen niet. Hoop dat het voor jou meevalt.

Anoniem zei

Ik weet 300% zeker dat ze jou niet laten gaan, en anders zijn ze je niet waard!
Marijke.

(gelijk een goed moment om betere arbeidsvoorwaarden en salaris af te dwingen).

Anoniem zei

Meer dan duimen kan ik niet voor je. Een betere baan blijft mogelijk, dus blijf positief. 🍀

izerina zei

Ik ga voor je duimen

Sylvia zei

Mannentester? Hmmm. Neh. Doe mij die matrassen maar.
Sterkte de aankomende dagen!
Hoop op positieve berichten einde van de week.

Janny zei

Ik duim voor je, maar zit te twijfelen of ik voor behoud van deze baan duim of voor een andere veel betere baan. Ik kies voor dat laatste, want het lijkt wel of deze baan je helemaal leegzuigt. Jij bent echte een betere baan met oprechte waardering, zowel financieel als emotioneel meer dan waard!

Mevrouw Niekje zei

Ik hoop dat je mag blijven zodat je wat extra tijd hebt om naar een leukere baan te zoeken.
De betere managers waarderen oudere werknemers. Ik zie dat ik en mijn drie collega's van 55+ een stuk minder vaak (dit schooljaar zelf niet een keer!) ziek zijn dan jonkies. Die bellen al ziek af bij een kalknagel lijkt soms wel!