vrijdag 14 juli 2023

Zaagvrouws

Zaagde nog wat dikke takken van de Japanse Sierkersboom. Die waren zo lang geworden dat ze tegen het dak aantikten. En hun bladeren in de dakgoot vielen of kwamen. Ook aan de straatkant wat snoeiwerk gedaan en toen zat de groenbak propvol. Want lijkt een klein werkje. Al die takken hebben zijtakken en overal bladeren, dus alles strippen en weer kleiner zagen of knippen. En valt zo'n tak van de boom, even opletten, want zijn ook zwaarder dan je denkt, zo'n tak.

Krijg ik wel positief commentaar van een buurman. Dat ik lekker bezig ben. Haha..ik moet wel, want niemand anders komt mijn boom snoeien. Maar doe het met beleid en in gedeeltes en met een takkenzaag aan een lange stok. En een veiligheidsbril op want dat zaagsel stuift alle kanten op. 


Image by Jerzy Górecki from Pixabay



Het was niet eens woensdag toen ik die zaagactie deed. Dat ik de week doormidden kon zagen. De groenbak wordt opgehaald, dus het kan mooi allemaal weer afgevoerd worden. Goed geregeld.

Kleding voor de werkdag had ik al uitgezocht. Lunch ook al klaargemaakt. Ben een beetje moe in mijn hoofd door het inwerken van een nieuwe medewerker. En diverse ontwikkelingen weer in het bedrijf. Die me helemaal niet verbazen. Past precies bij de mentaliteit  "Alles op een koopje".

Dus juist daarom wat lichamelijke arbeid. Buiten en goed voor de tuin, omgeving en mijzelf. Zichtbare arbeid.

Nog een dagje werken en dan weer lekker vrij. 

Zagen jullie wel eens aan een boom?




8 opmerkingen:

izerina zei

vroeger wel

Petra1945 zei

Niet letterlijk in elk geval...

Petra zei

Ik ben het met je buurman eens: lekker bezig geweest, goed gedaan!

Anoniem zei

Ja hoor, gisteren nog. Werk altijd liever in de tuin dan schoonmaken in huis.

Siebrie zei

Wij hebben 2 kersenbomen in de tuin, en die snoei ik. Mijn man zou niet weten hoe, en dan plotseling bedenken dat de bomen te groot worden en midden in de bloei of oogst takken willekeurig gaan wegzagen.

nicole orriens zei

Nee maar wij hebben er wel eentje die kandidaat is om gezaagd te worden. Nu alleen nog even een zaag regelen.

Sylvia zei

Ik kan wel eens zagen (Vlaams voor zeuren), telt dat ook? ;)

Roelie zei

Ja ik doe vrijwilligerswerk voor oa Drents landschap.