zaterdag 8 juli 2023

Tropisch

Beloofde een hete dag te worden. Dus ik ga mijn boodschappen vroeg halen en lekker onder de parasol in mijn tuin. Hoofd leegmaken.

Steelzus begon alweer allerlei financiele acties. Waar ik woest om werd, maar online kan je veel regelen, zonder dat mijn moeder dat snapt. Even een abonnementje aanpassen. Iets erbij dus. Alleen zie ik dat wel. En moet in aktie komen. Dicht te timmeren is dit dus niet. Vooral niet als mijn moeder alles maar - voor de lieve vrede - goedvindt en mijn zuster haar kansen pakt. Haar oude gedrag weer vertoont. En ze wil ook weer kunnen pinnen voor mijn moeder.

En vervolgens ook nog even in de familie-app de rest beschuldigt dat we zo weinig doen. Of half en dat zij, Onze Charlie's Angel, dan even de puntjes op de i zet. Het pas echt goed regelt.

Om te kotsen hoe weinig zelfinzicht ze heeft, maar ook hoe luchtig ze over het feit (aantoonbaar) stapt dat ze stelselmatig via pinnen de rekening van mijn moeder afroomde. 
Alweer een uurtje online met mijn broer daarover gepraat. 

Voordat ik van binnen te heet word....even in de diepvrieskasten bij de supermarkt staan. En zo wat ijsklontjes maken.

Wat zijn jullie plannen?


8 opmerkingen:

Petra zei

Je moeder gaat niet meer veranderen, denk ik. Dat kan je wel hopen, dat ze eindelijk al die jaren van conditionering en gewoontes van zich afgooit, maar dat is toch wel zeer onwaarschijnlijk.

Maar nu vraag ik me af... zou het voor jou mogelijk zijn, en misschien fijn zijn, om met een psycholoog te gaan praten? Dat wordt vergoed door de zorgverzekering, tenminste grotendeels. Er is geen haast bij, en dat is maar goed ook, want het duurt waarschijnlijk wel even voor je aan de beurt bent.

Als je een goede vindt (en dat is niet altijd gezegd), dan ga jij misschien jouw leven wat leuker vinden, terwijl de realiteit natuurlijk niet anders gaat zijn. Of misschien verander je dan soms ook wel kleine dingen ten goede om dat je het durft en er de energie voor hebt.

Alice K. zei

Ongeveer dezelfde plannen als jij.... Vanochtend toen het nog te doen was lekker even het hondje uitgelaten en verder ga ik dit weekend me heel weinig inspannen.... En ik zie dat het later deze week weer gewoon rond de 20 graden is, dat vind ik een fijn vooruitzicht!
Heel fijn weekend, even lekker doen waar je zelf zin in hebt!
groetjes, Alice K.

izerina zei

Wat zou er gebeuren,als je het allemaal loslaat?

Anoniem zei

Ik lees vaker over de steelzus, vreselijk dat ze dat doet. Enige oplossing is om moeder onder bewind te zetten, maar dat moet via de rechtbank.En dan moeten jij en broer dat aanvragen, en uitvoeren.

Anoniem zei

Wat maakt het eigenlijk uit dat zij zichzelf wat toebedeelt? Je moeder kan het blijkbaar missen en mag zelf beslissen aan wie ze haar geld geeft. Als je zus zo kan leven, succes er mee, zou ik zeggen. Misschien vindt zij de rest van de familie ook niet zo te pruimen.
Ik keur het niet goed, maar laat het toch gaan en vraag aan je moeder om reiskosten en onkostenvergoeding als je weer eens voor haar aan de slag moet.
Marijke

Anoniem zei

Ik sluit me bij Izerina en Marijke aan. Ook het advies van Petra lijkt me voor jou iets om over na te denken.
Jij hebt een probleem, je zus en je moeder blijkbaar niet, dus je zult er zelf iets aan moeten doen!
Thea

Mevrouw Niekje zei

Vervelend om te lezen, maar ik vind ook dat je een paar stappen terug moet doen, laat ze het lekker zelf uitzoeken en stop met jezelf er druk om te maken. Denk dat dat het enige is waar je wat aan hebt. Het zal namelijk nooit meer veranderen. Dus blijf jij keer op keer je irriteren, boos maken, verdrietig worden. Geen doen joh. Kap ermee!

Marjet zei

probeer het los te laten en maak een (dag)journaal over wat ze doet bij je moeder, zo schrijf je het van je af en heb je een soort van bewijs als je dat later nodig mocht hebben. Je verandert echt niets meer aan haar en je moeder, verloren energie helaas.