zaterdag 10 januari 2015

Betekenisvolle zaterdagzwijmel

Vanochtend alweer op zoek naar de zin van dit alles. Maar eigenlijk wist ik al snel dat die niet zit in het Grote Veranderen van de Boze Buitenwereld, maar in mijn eigen leven  de dingen beter en anders doen. Elke dag weer.

Stapje voor stapje. En daardoor er kunnen zijn voor mijn kinderen, de mensen om me heen en op die manier weer betekenis aan mijn bestaan geven. Want soms vind ik dat retemoeilijk; geen baan, geen kinderen op voeden, geen leuke man die van me houdt, vrij anoniem leven in een vinexstadje, geen grote gebaren kunnen maken en misschien straks ook nog wel helemaal geen geld meer.

Toch is dat onzin, want goedheid en echtheid zit niet in grote - en vooral zichtbare - gebaren. Juist in het kleine, in het onzichtbare schuilt de kracht van Liefde. En die is nog groter dan De Pen, het Potlood of Het Woord.

Want hadden we de liefde niet, dan was alles betekenisloos. Dus milder zijn voor mijzelf en daardoor ook verdraagzamer voor de wereld om me heen. Zien hoe kwetsbaar het leven is en dat het zo voorbij is. Dan sta je vandaag op een winderige begraafplaats en bedenk je dat je nog zo graag een keer had kunnen horen hoe je vader van je hield. Of jij van hem.

Laat de zon niet ondergaan in je leven. Maar schijn, zodat ook anderen jouw licht en warmte ontvangen.
10 opmerkingen:

 1. Een geweldig nummer en een mooie boodschap die je ons geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lastig, aan de ene kant weet je dat er belangrijker dingen in het leven zijn dan geld en een baan, aan de andere kant kun je er ook niet buiten en als je ze niet hebt, gaan ze je leven beheersen. Hopelijk komt er snel iets op je pad, zodat je van die zorg verlost bent.
  Daarnaast zou het ook heel fijn zijn als er iemand op je pad komt natuurlijk.......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan de clip niet beluisteren .

  Jou boodschap in de laatste zin ,de boodschap van het licht zegt alles.

  groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och, wat heb ik deze uitvoering al vaak beluisterd. Zo mooi! Vooral met je laatste woorden erbij! Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig goed nummer. Mooie woorden heb je geschreven, woorden die je aan het denken zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze heb ik snoeihard geluisterd, wel met de koptelefoon op. Geen grote gebaren kunnen maken ... je hebt een prachtig blog geschreven. Ik wens je vrede met jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Soms komt een artiest waar je niets mee hebt, binnen door het verhaal erbij. Woelige tijden, ik heb een paar van je blogs teruggebladerd. Nee, ik ben niet de straat op geweest, maar heb wel mijn standpunt kenbaar gemaakt (ook al eerder, zonder deze waanzinnige terroristische acties overigens), en veel gelezen en geleerd op "Niet mijn Islam", en daar een FB-vriendin aan verdiend, die op een heel indrukwekkende manier haar hart luchtte.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoewel ik er genoeg redenen toe had om de zon te laten ondergaan in mijn leven, laat ik het ook niet toe!!!
  Echt prachtig die laatste zin! Die komt binnen!

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.