vrijdag 9 januari 2015

Vluchten kan niet meer?

Bijna een vervroegde zaterdagzwijmel, maar dit liedje was het eerste wat vanochtend (te vroeg) in mijn hoofd schoot en er niet meer uit wil.

Kan je nog wel vluchten voor wat er gaande is. En is dat wel echt voor mij persoonlijk of voor mijn gezin een bedreiging of laat ik me bang maken. Vlucht je in je hoofd of besluit je om ver weg te gaan.

Moet ik naar een ver zogenaamd veilig land verhuizen om te kunnen denken wat ik wil en om dit ook te mogen zeggen en uiten?

Maar zit er in datzelfde verre land dan ook niet een paranoide gek (en vast wel meer) die ook denkt dat hij zijn land veilig moet houden van buitenlandse invloeden en maakt hij zichzelf god door even wat jonge mensen weg te maaien en her en der een bommetje te laten afgaan? Als waarschuwing.Moet ik bang zijn voor de vriend van mijn dochter omdat hij een andere Godsdienst aanhangt. Maakt hem dat een potentieel gevaar. Of ben ik dat zelf, omdat ik gelovig ben. Zijn alle Gelovigen potentiele debielen en extremisten? Dan zijn veel van mijn vrienden en de vrienden van mijn kinderen dat dus. 

Was mijn familie 400 jaar geleden een potentieel gevaar omdat ze een andere Godsdienst aanhingen en daarom maar vermoord moesten worden, of natuurlijk snel overstappen naar het officiele geloof van de staat? Kortom; wat we van de geschiedenis leren is dat we er niets van leren en we keer op keer de angst laten regeren. Ik doe er ook aan mee. Door bang te zijn, niet voor mijzelf maar voor de toekomst van mijn kinderen. Die er niet als Blonde Germanen uitzien.Nee, nee, nee, ik weiger om mijn stemming door deze bangmakerij te laten bepalen en ga mijn best doen om toch de mooie dingen van het leven te blijven zien en waarderen. Om de balans te blijven bewaren en de hoop levend te houden. Laat ik de steen in de rivier zijn. Ook een kleintje heeft invloed.7 opmerkingen:

 1. Oké, ik ben ook een steen, maar dan eentje met een fikse blaasontsteking. Au!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alles komt o.m. voor uit intolerantie! Jouw blog van gisteren is 'n voorbeeld van intolerantie. Ik zou zelf nooit 'je suis Charlie' als profielfoto plaatsen maar niet willen beweren dat de mensen die dat wel doen huilies en lafaards zijn.
  De Bond Zonder Naam had een spreuk die nog steeds voor ons allemaal geldt: Verbeter de wereld, begin bij jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal mijn blog wat nuanceren, want kennelijk lijkt het nu alsof ik iedereen die zich zo uit veroordeel. Wat jammer is, want dat is niet mijn insteek.

   Verwijderen
  2. Zo heb ik je blog van gisteren niet gelezen hoor. Blijkt maar eens weer dat tussen de regels door lezen moeilijk is.

   Verwijderen
 3. jazeker, elk steentje hóe klein ook geeft de rivier een andere loop,
  en dat maakt het leven zo interessant, we kunnen allemaal hoe klein ook, een verandering zijn,
  maar niet te bang zijn, anders krijgen de daders nog hun zin,
  dank je wel voor je bezoek aan mijn weblog

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.