maandag 26 januari 2015

Zo gaat 'ie goed, zo gaat 'ie beter!

Van mijn energiemaatschappij kreeg ik een relatief grote som geld terug. Ik had halverwege het jaar mijn maandbedrag al aangepast omdat ik toen weer alleen in huis woonde en ik wist dat ik het geen probleem vond om minder lang te douchen en ook de kachel minder hoog te stoken dan mijn kinderen aangenaam vonden. Dus wist en zag al dat ik geld ging besparen. Heb dit in mijn berekeningen opgenomen.

En dankzij de nog steeds zachte winter van vorig en dit jaar (tot op heden dan nog)  klopt mijn lagere maandbedrag nog steeds. Dat controleer ik wel regelmatig, want betaal ik te weinig, dan stel ik het wel weer naar boven toe.

Maar goed; vanochtend dit bedrag plus nog wat extra's meteen doorgesluisd naar de beheerders van die bank van meneer Scheringa en Ole Ole...bijna weg ermee. Jaren eerder ben ik nu klaar met afbetalen, iets wat ik nooit had durven denken, maar gewoon door slimmer om te gaan met mijn budget en me ook echt aan mijn zelfopgelegde regels te houden gaat het me zeker lukken!

Goed, heel goed gedaan vind ik zelf. Bijzonder goed gedaan. Vooral omdat ik het doe zonder betaalde baan, door slimmer om te gaan met mijn middelen en door veel beter naar de kleine stapjes te kijken. Die in totaal een grote reis kunnen betekenen.
En dus niet toegeven aan toch maar wel die leuke laarsjes kopen, of toch maar wel iets leuks kopen (wat dan??....ik heb eigenlijk wel genoeg 'leuks'), of eindelijk nieuwe matrassen, maar echt zoden aan de dijk zetten door straks lagere maandlasten te hebben en geen schulden. 

Van de week benaderde iemand mij met een Groot Plan. Nu weet ik dat mijn middle name "Kritisch" is, maar dat plan was zo niet ondersteund door wat voor berekening dan ook, of door enig kapitaal dan ook of door zicht op kapitaal, noch door enig ondernemersplan, dat ik snap dat er een verschil is tussen dromen en doen. En dat ik ervoor moet oppassen me niet voor iemands karretje te laten spannen, omdat ik dat altijd zo goed kan uitzoeken/regelen/doen.

Het is namelijk niet mijn droom.

En ik hoef niet meer op alles "ja" te zeggen.

Het is tijd dat ik verder ga met mijn eigen Grote Plan. Niet meer zijwegen inslaan en andere aanhoren, ondersteunen of wat voor afleiding dan ook. Gaan met mijn eigen banaan!

6 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd. Goed van je. Nog heel even en dan ben je klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met jou grote plan!

  Vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En zo is het maar net! Knap gedaan zeg! Gr blogaanmnbeen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed zeg! Wat zal dat een opluchting zijn als je er helemaal vanaf bent!
  Ik vind het heel knap dat je je best veel ontzegd.
  Er zijn voorbeelden te over van mensen die dat niet kunnen!
  Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed van je! Dat gaan met je eigen banaan moet ik ook eens in de praktijk gaan brengen....glijd nu nog uit over de schillen van iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.