woensdag 7 januari 2015

Charlie en Feestboekhuilies

Grappig; hoe er mensen zijn die zichzelf Charlie noemen van mijn  Facebookcontacten, maar die in het werkelijke leven de meest grote schijtebroeken zijn die ik ken.

Die arme ja-knikkers zitten in een zakelijke omgeving en blijven daar jaaaaren zitten als ja-knikkers, omdat ze hun huur moeten betalen zeggen ze tegen me en zich niet kunnen permitteren om eens tegen de baas in te gaan. Die alles maar goed vinden wat hun eigen directeur voordraagt, omdat ze te schijterig zijn om hun nek uit te steken.

En doe je dat wel; dan is daar het gat van de deur en voor jou tien anderen. Voor mij zijn er al tien anderen dus.

Die durven nu wel mee te doen aan meeleven- en voelen met dappere Franse cartoonisten die de ultieme prijs voor hun vrijheid van meningsuiting hebben betaald. Hollande noemt ze helden.

Die feestboekmeehuilers noem ik huilies die populair doen ten koste van iets veel groters dan hun feestboekego.

8 opmerkingen:

 1. Mee eens! En waar zijn al die mensen (vroeg ik mij vanavond af) die langs de weg stonden toen de slachtoffers van MH 17 langskwamen? Die zouden nu toch ook de straat op moeten.... Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is moeilijk oprechte mensen, die echt voor hun gefundeerde mening staan, te onderscheiden van emotiegolfsurfers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zijn jullie al de straat op geweest?? Ik zelf ook niet, hoor. En gisteren hebben we hier uitgebreid over gesproken thuis, dat ik te bang zou zijn voor tegendemonstraties. Ik doe niets aan social media (ik lees het dus ook niet), maar ik kwam juist tot de conclusie dat "schijtebroeken" zoals ik in ieder geval hun geluid nog zouden kunnen laten horen via dit medium. Ieder doet datgene wat hem/haar goed dunkt. Ik ben dankbaar voor mensen die zich uit spreken voor een goede democratie. Nu hopen dat het niet escalleert in een hetze tegen welke bevolkingsgroep dan ook!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik heb op facebook laten weten #jesuischarlie, omdat ik oprecht meeleef met de slachtoffers. Omdat ik zelf altijd inga tegen de mensen die en extreem geluid laten horen ongeacht of dat links of rechts is. Ik ben katholiek, de vriend van mijn dochter is moslim. En wij gaan hier normaal met elkaar om. Het is een uiting van oprecht medeleven en onmacht om de wereld in je eentje te veranderen. En een andere cynische betekenis geef ik er niet aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. C'est la vie, n'est-ce pas?
  Ik ben niet van plan mij de wil op te laten leggen door andersdenkenden (want dat is natuurlijk precies wat ze willen), geef hieraan ook uiting, alleen niet op Feestboek, want dat vind ik een medium van niks. Het is mij veel te hijgerig en hyperig. Ik zal niet zeggen dat ik er niet op sta, maar op een verjaardagsfelicitatie na, houdt het voor mij daarmee wel op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ...ik zag je lopen, dicht bij de burgermeester (moslim, Marokko)
  van Rotterdam
  ..ik zag je, vastberaden, met een potlood in je hand
  of was het een pen
  ..niet iedereen is zo dapper, we kunnen niet allemaal
  helden zijn
  ...maar soms willen we laten weten, hoe dan ook,
  dat we meeleven. meevoelen, 'n klein gebaar maken
  ...en bang zijn we, erg bang voor de vraag die gesteld zal worden
  waar was jij, ik zag je niet?
  ..het antwoord zal moeten zijn : angst weerhield me.......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. toch vind ik dat je dat zo niet kunt stellen, elk mens heeft emoties die op z'n tijd naar buiten moeten, en dat heeft niets t e maken met emotie surfen of wat dan ook, ze voelen het écht zo op dit moment, het zijn mensen die in he t nu leven denk ik ?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vind dat weer iets anders dan dat twitter activisme. Op fb richt je je wel rechtstreeks tot je eigen kringetje.
  Ik ben ook niet voor niks weg uit Nederland. Niet uit angst, maar wel uit zelfbehoud. Of: lievekleinekindertjesbehoud.
  Maar toen Theo van Gogh, de zelfbenoemde dorpsgek werd vermoord was het nog 'eigen schuld'. Okee, dat was anders? Andere tijden? De man was ook een held hoor. Maar toen hadden we nog een minister die vond het nodig om eens duidelijk te maken, dat spotten met hut guhloof niet kon. CDA...

  Och ja, het is makkelijk praten vanuit de middle of nowhere, maar geef me kinderoppas en leg me uit hoe het OV tegenwoordig werkt en ik ben erbij!

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.