dinsdag 13 januari 2015

Voelde me wat schraal dankzij zetten van spiraal

Spiraal laten zetten door de gynaecoloog en ik zag er eerlijk gezegd niet tegenop. Had natuurlijk gelezen hoe ik me het beste kon voorbereiden erop (pijnstiller van te voren en tijdens gewoon proberen te relaxen - Think of England of zoiets).

Ook nog fijn dat het even droog was toen ik de afspraak had en ik kon beslissen of ik ging lopen, fietsen of met OV. Toch maar de benenwagen genomen, in het kader van meer bewegen. Wel bijna in de sloot gewaaid, maar ach gelukkig heb ik nog genoeg volume om enig tegenwicht te bieden.

Na de ingreep, die af en toe toch een gemeen krampje gaf, maar vrij kort duurde, weer naar huis en omdat ik zeker een kwartier op de bus in de wind moest staan wachten, besloot ik maar te gaan lopen.

Denk dat ik iets te stoer over mijzelf dacht, want thuisgekomen voelde ik mij wat schraal worden, misselijk en een menstruatiegevoel, dus bedacht dat ik me had voorgenomen liever voor mijzelf te zijn en met een dekentje op de bank gaan liggen. En de kachel toch maar iets hoger.

Gelukkig is dit weer achter de rug, de pijn ebte uiteindelijk weg, de misselijkheid idem dito en over een aantal weken nacontrole en weer een uitstrijkje om de stand van zaken dan te bekijken. Heb mijn gynaecoloog hartelijk bedankt voor het tussentijds melden van de goede uitslag en hij vond dat niet meer dan normaal. Anders zat ik toch maar te wachten en hij wist de uitslag al eerder immers? Fijne vent!


Ook nog weer een rondje bloedprikken gedaan en zo vind ik dat ik wel weer genoeg in het medische circuit heb rondgehangen.

Blijft natuurlijk nog het Baanzoek-circuit. En het breng mijn glucosewaarden blijvend naar een gezonder niveau-circuit over. Zandvoort is er niets bij!

Heb mijzelf voor deze week de opdracht gegeven een boek uit te werken en de opdrachten daarin om beter sturing te krijgen in wat ik zou willen en kunnen en dan maar eens een knoop doorhakken. Daarnaast - want het is een meersporenbeleid - ook weer wat sollicitaties de deur uitgedaan, dus ook dat loopt.

En elke dag heel bewust bezig zijn met minder snelle koolhydraten eten. Dus niet in de winkel die heerlijke appeltaart kopen (en waarom zou ik...ik ben in mijn uppie!) of een dessert of een pak koekjes, maar denken denken en denken wat het resultaat is van een snelle bevrediging.
En ook waarom ik denk dat ik dat wil kopen/hebben/opeten??

En me niet storen aan allerlei tv-shows die met snelle programma's komen om in 1 maand 10 kg af te vallen. Ik weet inmiddels dat afvallen niet zo ingewikkeld is, maar het eraf houden een veel gecompliceerdere zaak is. Blijvend eraf dus. Niet voor een jaartje. Of tot het moment van de trouwdag.


6 opmerkingen:

 1. Tegenwoordig geef ik extraatjes ook een cijfer. Bv chips ben ik niet zo gek op en krijgt een 5, maar een heel lekker knapperig kaaskoekje een 9.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook bij mij geen eraf vliegende kilo's, maar kruipen de grammen eraf. Ik weeg me heel bewust maar 1x per week. En probeer ik goed, verantwoord maar ook lekker te eten. Blijf volhouden, jij bent het waard om goed voor jezelf te zorgen!! JBR

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, wacht vandaag is het weer tijd om de vierwekelijkse hoeveelheid uWV sollicitaties de deur uit te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toepasselijke foto erbij, ik mag toch hopen dat jouw spiraal een andere vorm heeft.
  Fijn dat je arts meedenkt, eigenlijk normaal maar zo zijn er maar weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schraal door het spiraal. Echt lachen je titel. Hopelijk is de schraalheid weggetrokken. Fijn dat je je beter voelt.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.