zaterdag 24 januari 2015

Dynamische zaterdagzwijmel

Leek me geweldig, als 13, bijna 14- jarige, om die vrouw te zijn die als dynamiet gelijk, de kamer binnenkwam en ieder betoverde. Weet jij veel als tiener van die leeftijd. Tiener, de benaming voor pubers in die tijd.

Herinner me nog wel de plateauzool-schoenen die ik eindelijk kreeg in de tijd waarin Mud in de top 10 stond, in 1974. Suede, veters en een plateauzool. Was ik eindelijk ook eens hip! (waren wel iets minder hoog dan onderstaand modelletje). Op de schoolfoto's had bijna iedereen een blouse met puntkraag aan en daarover heen een spencer. Spencer!! Of een t-shirt met korte mouwen over die blouse.


14 opmerkingen:

 1. O ja, wat zagen we er vreselijk uit in de jaren 70. Ik lig flauw als ik die oude foto's zie.
  Nee, plateauzolen heb ik nooit gehad. Ik was al blij wanneer ik geen enkel verzwikte op blokhakken van 5 cm.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, ja dat herinner ik me ook allemaal.

  Niet dat mijn moeder mij die kleding toestond enzo maar gelukkig had ik een heel lieve oom en tante en dus kreeg ik het toch . ik voelde me de koning te rijk toen ik voor het eerst op plateauzolen en bijbehorende kleding de mavo in mocht lopen

  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dan zo'n soulbroek met van die wijde pijpen, geweldig!
  Misschien komt het allemaal weer in de mode 😜

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zat op de mulo in de jaren 50. Wij hadden een vest achterste voren aan. Je weet wel: knoopjes op de rug of een rits. Jongens wisten er wel weg mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uitstekende keus, want die brengt mij terug naar de Seventies, de tijd die ik bewust meegemaakt heb qua mode (zowel hoge laarzen als schoenen met plateauzolen) en uitgaan, moeder geworden, veel naar de discotheek geweest, ouders pasten op, het einde van de zeezenders in 1974, reed in een Mini Cooper in de kleur British racing green, en nog veel meer leuke zaken. Te veel om allemaal op te noemen.
  Ik was beslist geen trutje in die jaren, ik leefde. Doe ik nu ook met verve. Kijk maar eens rond op onze blog, dus niet alleen de ZOZ op zaterdag. Dan snap je wat ik bedoel.
  Als levensgenieter is het nu een Zwitserleven Gevoel geworden dat helemaal bij Albert en mij past.
  Vanuit Los Boliches, vandaag zonnig en ruim 17 graden, wens ik je een fijn weekend.
  Grtz Mara

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar de hoge naaldhakjes zijn er nog steeds. Wat heb ik een hakjes versleten .De meesten lopen erop alsof ze op eieren lopen. De soulbroeken en plateauzolen ken ik wel, maar droeg ze zelf niet.

  lieve groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe herkenbaar allemaal .De gruwelijke plateauzolen en ja hoor ik droeg ze ook om erbij te horen ,broeken met ''veel te'' wijde pijpen .later waren er die walgelijke laarzen tot over de knie en ik zie ze nog wel eens voorbij komen blegghhh ,mijn vriendje destijds[ nu mijn man ] vond dat geweldig en dat weigerde ik te dragen want dan voelde ik me net een h**r Tja wat een herinneringen en zeker een leuk nummer wat je erbij plaatst .

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik mocht toen nog geen plateauzolen(7 jaar haha) en ik wou geen wijde pijpenbroek, vreselijk vond ik dat haha maar mud....ge-wel-dig!!!!! Die hadden rock en rol joh. Ik was helemaal verliefd hoor :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik was 2... ik maakte me nog niet druk om kleding, behalve om kriebelende 'majootjes'.
  Lekker nummer!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mud ah ja ik herrinner het mij wel maar vond het niet echt wat,de schipper wel hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Plateauzolen, broeken met wijde pijpen, puntkragen..... heerlijkl! En op dit nummer hebben Hubbie en ik vaak gedanst.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb me nooit bezondigd aan plateauschoenen of soulbroeken, maar wat een lekkere nummers speelde Mud! Dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb dit nummer destijds ervaren als een niet onaangenaam zomerhitje, geloof ik. Plateauzolen en disco-kleding heb ik nooit gedragen. In mijn werk werd ik geacht "representatief" gekleed te gaan (wat we ruimer opvatten dan de chefs) en in mijn vrije tijd droeg ik liever enigszins nauwe broeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze muziek was meer voor mijn broer die net even meer jaren '70 was dan ik. Maar nu ik het hoor... wel degelijk bekend hoor. En leuk ook. Goede keuze!!

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.