zaterdag 25 april 2015

Werkzwijmel

Regelmatig, vaak en donderdag dacht ik aan het liedje "working on a chain gang" omdat het zo beklemmend voelt dat alles wat je doet en zegt wordt bekeken, opgenomen en bekritiseerd. De NSA is er niets bij. En de ene dag dan ben je de Topperrrrrrrrrrr van de dag en de dag erna moet je toch even terugluisteren naar wat je allemaal fout zegt en hoelang je een klant vasthoudt die het toch niet gaat doen. Allemaal helemaal fout.
Tsja...ik kom uit een traditie waarin je een relatie met een klant opbouwt, niet een weggooi contact.
Maar van mede-lotgenoten heb ik al gehoord dat dit een vrij normale gang van zaken in C all C enters is en dat het allemaal nog 'veel erger' kan. Als je wel met bonussen werkt en je tussenbaas dan ook en dan wordt de druk nog veel meer opgevoerd. Want die bonus lonkt natuurlijk bovenop je minimumsalaris. En daar wil je natuurlijk maar al te graag iets bovenop kunnen verdienen.

Maar het niet uitbetalen van pauzes, niet uitbetalen van toiletgang, niet betalen van reiskosten, niet betalen van vakantietoeslag, geen vakantiedagen want een n ul-urencontract...ik heb het in mijn gehele loopbaan, zelfs als vakantiewerker in een heeeeel grijs verleden, nog niet meegemaakt. Kon je als simpele schoonmaker gewoon nog wel even in de baas zijn tijd naar de wc. Nu moet je zelfs je plasje zo timen dat je dit in de pauze doet, want die krijg je sowieso al niet doorbetaald.

Maar goed; ik schijn niet te mogen klagen want ik HEB een baan en ik weet dat er velen zijn die nog steeds zoeken en nergens aangenomen worden. En ja, ik heb mijn lat flink lager gelegd, maar hoop dat er over een tijdje wel iets op mijn pad komt, op welke manier dan ook, wat iets minder uitgehold is qua arbeidsvoorwaarden en emolumenten.

Onderstaand lied, uit de jaren 80 is van de geweldige Pretenders. En dat is precies wat ik nu ook doe: Ik 'pretend"  alsof ik helemaal toppie de joppie blij ben dat ik hier mag werken en oh oh oh oh oh...alweer een klant binnengehaald; wat fijn! En nog een en wel drie ook en die vierde trek ik ook nog binnen.


Tegelijkertijd dacht ik vanochtend bij het opstaan ook aan onderstaande tekst en bedacht me dat ik nu niet zo moet klagen, zeuren en zeiken. Daar wordt mijn dag en leven niet vrolijker van. Het is gewoon zoals het is. Enjoy the ride! Er zijn alweer een aantal sollicitaties de deur uit, dus ik ga - zoals ze op mijn werk overal zeiden - tot het gaatje. Nu Koningsdag in zicht - ook onbetaald, maar ach...genieten ga ik toch wel!


Gisteren uit mijn werk direct de fiets gepakt en naar het naburige bos/park/3 bomen gefietst om daar nog even lekker te genieten van de laatste middagzon, in een bankje bij het water. Heerlijk!

15 opmerkingen:

 1. Ik neem mijn petje voor je af hoor. Misschien dat je binnenkort een leukere baan vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat liedje van de Pretenders laat een mens dromen he. De vooruitgang zeggen ze, maar wanneer je naar de liedjes van toen luistert merk ik vooral stilstand op. Boompje, bankje, water, op sommige dagen is stilte zalig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toepasselijke liedjes heb je uitgezocht.
  Kan me wel voorstellen dat dit je droombaan niet is.
  Ik duim voor je dat je binnenkort iets anders vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is eigenlijk vooral overleven,dapper hoor!Ik hoop voor je dat je toch een leukere baan vind.

  Fijn weekend en Koningsdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vooral deze tekst:

  THE POWERS THAT BE
  THAT FORCE US TO LIVE LIKE WE DO
  BRING ME TO MY KNEES
  WHEN I SEE WHAT THEY'VE DONE TO YOU
  BUT I'LL DIE AS I STAND HERE TODAY
  KNOWING THAT DEEP IN MY HEART
  THEY'LL FALL TO RUIN ONE DAY
  FOR MAKING US PART

  Mooi omschreven. Powerwoman Anouk had al een voorgangster: Chrissie Hynde!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor de toekomst zijn er ook geen betere vooruitzichten zie bloemen vouwen.
  Nog steeds dwangarbeid. De muziek ik troostvol

  Fijn weekend,

  Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een heel toepasselijk lied, dat ik voor het eerst hoorde in een film over slavernij. Kan me alleen de titel niet meer herinneren.
  Tja, wat moet ik zeggen over de moderne slavernij..... ik kan me voorstellen dat het call centre werk voor jou zo aanvoelt.
  Hopelijk gaat het zonnetje letterlijk en figuurlijk weer snel schijnen.
  Een fijn lang weekeinde verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Stoer ben je. Dat je zo doorzet. Respect!
  Geweldige muziek.

  Liefs en een fijn weekend, Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje, het lijkt wel een strafkamp! Wat knap van je dat je toch doorgaat.
  Maar inderdaad, denk maar zo, je hebt een baan! Hopelijk komt er binnenkort iets leukers op je pad!
  Geweldige keuze qua muziek!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goeie nummers, joh en ik hoop dat je het werk snel kunt inruiklen voor iets wat je meer aanspreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoe herkenbaar.... ik heb dat werk ook enkele jaren gedaan en op een gegeven moment de pijp aan Maarten gegeven want ik had teveel last van mijn geweten. Het de 'klant' iets door de strot te duwen alleen maar op je targets te behalen... ik kon het niet meer opbrengen.

  Je muziek is prachtig daar niet van maar ik wens en hoop dat jij snel een baan vinden zult waarin je met liefde en hart en ziel en zaligheid kwijt kunt.

  Dat is mij ook gelukt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik vind het vreselijk om gebeld te worden door een c..c maar er te moeten werken lijkt me nog net even erger. Wel stoer dat je zo doorzet.
  Hoop zo dat je binnenkort fijn werk vindt!
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ze maken er maar mooi misbruik van dat zoveel mensen een baan zoeken. Dan kun je met dit soort slavenwerk en zeer slechte arbeidsvoorwaarden aankomen. Voor jou 100 anderen.
  Ik was er niet aan begonnen. als werken meer kost dan het oplevert mogen ze het wat mij betreft zelf gaan doen!
  Slavernij is namelijk afgeschaft.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je mag van mij even zeuren en zeiken hier hoor.
  Hoe ver wil je mensen uitknijpen. Klokken om te plassen... het moet niet gekker worden. Het idee dat een werkgever zou denken dat ik misbruik zou maken van mijn toiletgang om maar even niet te hoeven werken... vreselijk... respectloos.
  Ik realiseer me ineens dat ik een gouden baan heb. Ook al mopper ik vaak genoeg op mijn baas met zijn grillen, ik zou geen andere willen.
  Respect voor wat je doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ohhhhh.... ik heb helemaal gemist dat je een baan hebt. Maar of je er blij mee moet zijn is een tweede begrijp ik al. Weet niet of ik je zal feliciteren. Ik heb wel heel veel respect voor je. Maar daar heb je niets aan natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.