dinsdag 2 juni 2015

Dinsdag - Doedag

Behalve dat ik op dinsdag meestal een flink stuk wandel met de man met hond, probeer ik op die dag ook flink wat regel- en doezaken af te handelen. Door het goede gevoel wat ik van dat wandelen overhou, heb ik de rest van de dag goede en veel meer energie.

Zo ook vandaag. Al leek de dag een beetje verregend, gelukkig trok de regen richting het Oosten en kon ik mijn minimale 5 km met fikse tegenwind lopen. Dat was alvast een goed gevoel; die was binnen. En weer heerlijk bijgepraat etc. Wel een dikker buitenjasje aan, want het voelde knap frips!

Had een heel lijstje liggen met de rest van mijn Doe-dingen en thuisgekomen direct de was opgehangen die lekker schoon uit de machine kwam. Helaas niet buiten, want het miezerde nog steeds een beetje, maar binnen droogt het ook prima. Heb al jaren geen werkende droger meer, maar mis 'm nog steeds niet (nou ja...nu moet ik toch wel bekennen dat ik de zalig zachte handdoeken wel mis, maar dat is maar 2 nanoseconden).

Dinsdag is ook de dag dat ik mijn administratie bijwerk. Alle nog handmatig over te boeken rekeningen kunnen betalen en dat is op een salaris wat nu nog niet eens de helft van mijn uitkering was (nou ja...ook heel veel onbetaalde 'vrije' dagen in voorgaande maand gehad) ook weer prettig. Dat het nog steeds loopt, mijn financiele boekhouding.

Verder een hele berekening gemaakt wat ik nodig heb aan OV-abonnement en welke keus de beste is en ook dat geregeld. Ook fijn dat de site lekker (not) meewerkte..maar heb toch begin van de avond het product op mijn OV-kaart kunnen uploaden, dus morgen met een bijgewerkte kaart richting werk.
Was/Ben zo'n kniepert dat ik zelfs alle routes berekende en dan ook nog eerder uitstap, want net op de zonegrens en dat kilometertje lopen scheelt wel uhm...30 cent. Nou ja...x 4 x 2 x 4,5 is toch een leuk bedragje per maand. Voor mij dan.

Ook nog een tijdje aan nieuwe gordijnen gewerkt, maar niet langer dan een tijdje, omdat ik weet dat het me anders vreselijk gaat tegenstaan en dan werk ik liever iedere dag een stukje dan uuuuuuren achter elkaar. Het hoeft immers niet perse vandaag af. Mag ook morgen, overmorgen of volgende week. Niemand ziet het er niemand roept me toe: Heb je die gordijnen nou NOG niet af?????

Heerlijk toch!

Ik vind het prettig om in die stress-vrije zone te blijven. Soms wek ik zelf stress op, door bijvoorbeeld over een leuke familiebijeenkomst afgelopen weekend te stressen of ik wel op tijd echt alle boodschappen in huis heb. En is het wel goed genoeg, lekker genoeg?? Dan is het geweldig dat mijn dochter me even wakker schudt en me zegt dat de supermarkt hier op 5 minuten lopen vandaan is, dus wat nou stress? Kennelijk iets in mij wat het te perfect wil hebben, wat achteraf niet nodig bleek. Er was genoeg, het was gezellig en er is nog veel (houdbaar gelukkig) over dus stress over niks. En misschien is stress wel een te zwaar woord.

En soms stress ik over dingen die mensen in mijn kring op Feestboek plaatsen. Waarover ik voor het eerst lees terwijl ik dacht dat zulke informatie eerst in de intiemere kring gedeeld zou worden. Moet dus ook nog steeds leren dat dit niets over mij zegt, noch over de band die IK heb met die Feestboekers, maar alles over de plaatser van het nieuws.

Heb geen zin meer in teveel drama. Dus probeer dan ook om me er maar niet te druk over te maken. Die ander geniet van zijn Diva moment. Fijn voor die ander.

Straks lekker even de haren wassen en dan ontspannen de avond in. En morgen weer een werkdag. Ik ben er klaar voor!

4 opmerkingen:

 1. Goed, dat je bespaart door het laatste stuk te lopen!! Is het niet voor de centen, dan wel voor de extra beweging! Goed bezig, hoor. Je klinkt positief!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iedereen haalt volgens mij te veel in huis als er visite komt, ik trap er ook elke keer weer in. Gelukkig zijn restjes ook lekker én makkelijk.
  Veel plezier met je wandelingen, gezellig op die manier en gezond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De helft van je uitkering. Je had denk ik hetzelfde als ik. Dat is dan bitter weinig. Maar net wat je zegt liever werken dan een uitkering en big brother op je dak.
  Is dat een zielig hondje op de foto?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik jouw bedragen herinner had ik een iets minder riante uitkering.
   Hondje is juist blij :)

   Verwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.