zondag 28 juni 2015

Zalige zondag

Ontzettend leuk en warm feest gehad bij iemand in zijn postzegeltuintje. Hij is binnenkort jarig en vierde dit met een aantal van zijn vrienden. En ik was ook uitgenodigd.

Hoe fijn is dat!

Ik ken hem als iemand die alles altijd tot in de puntjes verzorgt en zo was het ook op dit feest. En wat was ik blij dat ik het stuk tussen zijn huisje en het station gewoon lekker ben gaan lopen. Want dat kan ik tegenwoordig best. Al deden de voeten nog steeds zeer; mijn conditie is er niet minder om.
Thuisgekomen een heerlijk voetenbadje genomen en ingesmeerd met lekkere voetencreme die mijn dochter uit Miami meenam. Altijd fijn; jezelf goed verzorgen.

Uiteindelijk ging ik pas slapen toen ik het al licht zag worden, maar dat had andere oorzaken dan dit heerlijke tuinfeest. Het zal wel aan de komende volle maan liggen. Of zoiets :)

Ben zo dankbaar dat ik verleden jaar naar een psyholoog ben gegaan en diverse probleemzaken heb aangepakt. Mede omdat mijn kinderen aangaven dat ze zagen dat het niet goed met me ging. Daardoor voel ik me nu, terwijl de omstandigheden veel slechter zijn dan vorig jaar, stukken lichter en kan ik zaken weer beter relativeren. En zoek bewust de luchtigheid en stop met tijd stoppen in mensen die niet zoveel meer toevoegen, maar alleen maar energie zuigen.

En ja, dan ben ik maar minder aardig in hun ogen. Soit.

Ondertussen - tussen de buitjes door - lekker in de tuin gewerkt. Uitgebloeide rozen weggeknipt en een stukje afscheiding aangepast. (Heeeeeeeeeeel klein stukje hoor). Gewoon lekker de blik op oneindig en verstand op nul.

Uit de bieb had ik een boek van Carien Karsten - Daar ga ik weer -  gehaald over de diverse stresstypen die zij onderscheidt en zij heeft gemerkt dat er 4 typen zijn. Sommigen gaan bij stress nog een tandje harder, sommigen blijven gewoon doorgaan totdat hun Diesel tegen het stootblok is gereden en weer anderen vervallen in helemaal niets meer kunnen. Ook heeft ze het over het Hooggevoelige stresstype.

Daar ga ik weer!


Heb het nog niet uit; ga zo weer even lekker verder lezen. Het is wel herkenbaar, want hier heb ik het vorig jaar uitgebreid over gehad. En daarnaast natuurlijk nog mijn gevalletje PTSS - wist niet eens dat ik dat had, maar uit alle gesprekken en testen kwam dit naar voren, alhoewel ik dat toen vrij overtrokken vond. Iedereen overkomt toch wel eens iets rottigs?

Maar nu ik door EMDR therapie hieraan heb gewerkt, merk ik wel degelijk het verschil. De zwaarte is eraf. Ik ben zachter voor mijzelf. En voel meer. En soms is dat fijn en vaak ook eng. Want niet voelen was wel rustiger.

Dit zijn fijne zondagen; waarop ik dankbaar mag zijn voor alles wat me wel gegeven is en waar ik ook weer oog voor heb. En er weinig MOET, maar het meeste mag.

Hoe was jullie zondag?


3 opmerkingen:

 1. Klinkt heerlijk. Ik heb vanmiddag lekker in het zonnetje op de bank liggen slapen, dat was een mooi moment. Daarnaast een klein beetje gewerkt, het huis een beetje opgeruimd, kortom ook nog wat nuttige dingen gedaan. Maar dus ook heerlijk genoten van wat rust. Fijn te horen dat jouw dag ook zo goed was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat het zo goed met je gaat!
  Wij hebben gisteren lekker in de tuin gewerkt, heel veel gesnoeid want alles groeit dicht. Verder lekker niks doen, de krant lezen, lummelen en met de honden wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een goed weekeinde.
  Wij hadden kleinzoon van ruim anderhalf 2 nachtjes te logeren, dus vroeg uit bed:-)
  Na de middag werd hij opgehaald door z'n 'uitgefeeste' vader en moeder, daarna hebben wij heerlijk zitten lezen. Later ook nog een eind gefietst.
  't Heeft hier trouwens niet geregend, vanochtend dus maar flink met de tuinslang de bloemenbakken op het terras besproeid.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.