zondag 7 juni 2015

Met een drankje op een terrasje in de zon

Wat een heerlijke zonnige dag vandaag. Was al vroeg buiten en heb genoten van lekkere "verstand op nul blik op oneindig"  werkjes in de tuin. Voor- en achtertuin, maar voornamelijk in de achtertuin.

En tussendoor ontbijtje in de tuin, koffie in de tuin...heerlijk dat dat gewoon kan zonder koukleumen! Het was zelfs zo zonnig dat ik de parasol maar heb neergezet en opengeklapt.

Geniet van mijn 4 nieuwe geraniums en zag vandaag dat mijn overblijvertje ook een aantal knoppen heeft.

Een aantal weken heb ik weer een gratis krant. Altijd leuk en zalig om die dikke weekendkrant op mijn gemakje door te ploegen. En daarna, tijdens pauzes, het boek over Meer Vinexvrouwen uit te lezen. Hilarisch!!

Eind van de middag, nadat het tuinwerk wel een beetje klaar was voor die dag, nog even lekker met een glas koel water achterin de tuin gaan zitten (op mijn zelfaangelegde terrasje)  waar het laatste restje zon in mijn tuin viel en begonnen met een heel interessant boek van Jan Terlouw en zijn dochter over een seriemoordenaar. Ook dat is alweer bijna uit.


Ondertussen liepen de katten af en aan om ook lekker te drinken; uit mijn vijvertje waar de waterlelie hopelijk dit jaar weer gaat bloeien. De pioenrozen staan op springen, net als mijn New Dawn roos en een gele roos die een hele tijd niets deed aan de andere kant van de tuin (de Diamond Garden noem ik dat, naar voorbeeld van Geoff van Gardener's World) die bloeit uitbundig. Heel veel knoppen en mooie bloemen te zien.

Bovenstaande is nou niet iets om op Feestboek te melden, want niemand gezien en alleen mijn dochter gesproken, die vandaag weer moest werken. Was gezellig om even te kletsen want meestal zijn mijn zondagen stil. Als je in je eentje bent, dan pas je niet bij gezins-uitjes. Ik laad mijzelf weer op op die stille zondagen, door juist de stilte te zoeken, geen tv, maar boeken en kranten lezen. En te bedenken hoe goed ik het heb.Maar tsjonge....wat was dat heerlijk zitten daar zo in de zon. En geheel gratis! Zo direct maar weer een bak salade voor morgen klaarzetten en straks - niet vergeten - een lekker voetenbadje maken. In het kader van Goed en zacht voor mijzelf zijn. Want iemand anders doet dat niet.

(Nog een keertje omdat hij zo aanstekelijk is en ik de zanger wel een leuke vent vind/vond)
5 opmerkingen:

 1. Heerlijk, zo'n voetenbadje. Ik geniet altijd zeer van goed verzorgde voeten en daar hoort een badje op z'n tijd bij.
  't Was inderdaad een prachtige dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey meissie wat doe je het toch goed zeg en dat genieten van de kleine dingen.
  Fijn dat de kikker een goed tehuis heeft. Jouw blad stad hier op tafel met t bijpassend servies erop dus ik denk vaak aan je.
  fijne week

  Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja wat een heerlijk weer hadden we vandaag he, en het blijft nog even zo zeggen "ze".
  Een heerlijk nummer, maar ik vind de zanger wel wat harig haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja heerlijk hé, die rust, de tuin, een boek. Zó genieten! En er komt meer mooi weer aan. Nog meer genieten dus!

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.