donderdag 18 juni 2015

Voetnoot

Man met hond liet weten dat zijn hond een ongeluk had gehad. Hij moet geopereerd worden en hij had direct een probleem. Hij heeft niet een grote spaarpot (volgens hem heeft zijn ouwe sok zelfs een gat) en de operatie was dusdanig groot en duur dat ik aan zijn stem merkte dat de paniek toesloeg. Hij was veel te bang dat hij hem moest missen.

Hij gaf me aan dat hij van diverse kanten  hoopt geld te kunnen lenen hiervoor, want zijn hond niet opereren dat kan niet. Lenen hoeft hij van mij niet; mijn wandelingen met hem leveren me zoveel op dat ik hem mijn bijdrage gewoon geef.

En ja, natuurlijk, in een ideale wereld zou hij een potje hebben voor zijn huisdier, maar niet iedereen kan goed budgetteren en is in de omstandigheid dat er gespaard kan worden. Of de discipline heeft om te sparen.

En ik ben ook een beetje van zijn hond gaan houden natuurlijk, dus gun hem ook spoedig herstel. En zo min mogelijk pijn.


Vandaag weer lekker gewerkt. En ook al hoorde ik van iemand die zich over mijn lage uurloon verbaasde en helemaal over het feit dat ik niets opbouw aan vakantie-dagen of vakantie-uren en als ik ziek ben dat ik dan ook niets betaald krijg, toch zei ik hem dat er weinig alternatief is momenteel, behalve dan in de bijstand gaan.

Zelfs mijn sollicitatie bij nota bene het U  WV heb ik niets op gehoord. Hebben ze zich al helemaal aangepast aan de mores op vacaturegebied.

Nu even de afwas wegwerken en dan kijken wat ik wil doen vanavond. Oh ja...had op mijn hand 'voet' geschreven zie ik nu. Dus een voetenbadje.
5 opmerkingen:

 1. Ach wat sneu. Ik hoop dat de hond snel opknapt. We hebben zelf twee keer een hond gehad, hebben nu nog één poes (dat waren er ooit vier, en in het verleden twee konijnen, en goudvissen, en een aquarium, hemeltje lief wat een beestenbende) dus ik weet hoe gehecht je aan je huisdieren raakt. En er een band mee kunt krijgen zelfs als ze niet van jezelf zijn. Dus voor jou ook: sterkte en ik hoop dat jullie weer snel samen kunnen wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lief van je. Beterschap voor het hondje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lief van je .Kan hij geen betaling regeling treffen bij de dierenarts ? Ik hoop dat het gaat lukken zodat de hond de operatie kan krijgen .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, die kosten kunnen inderdaad snel oplopen en ik snap de paniek. Soms heeft een dierenarts kontakt met een fonds dat geld beschikbaar stelt om een deel van de kosten te dragen. Hoop dat de behandeling helpt zodat de trouwe viervoeter weer hersteld. JBR

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach wat naar voor het hondje.
  De rekening van de dierenarts kan flink oplopen, wij tobben ol het ogenblik ook met onze oudste hond. We zijn al 2x naar Medisch Centrum voor dieren in Amsterdam geweest, nou ik kan je vertellen dat het vakantiegeld en nog wat spaargeld er al doorheen zijn.
  Ik hoop dat de hond snel hersteld!

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.