vrijdag 26 juni 2015

Rozentuin

En zo is er weer een werkweek (geinig toch om na al die tijd weer werkweek te schrijven) voorbij.
Honderden telefoontjes gepleegd. Elke dag target meer dan gehaald en ondertussen ook nog lol met de collega's gehad.

En elke dag met de bus heen en weer en me verbazen over het feit dat tijdens de spits de brug over die rivier in mijn werkstad gewoon opengaat voor plezierbootjes met grote masten. Maar wel leuk om naar te kijken. Allemaal gepensioneerden; ik zie geen enkel jong hoofd op zo'n boot.

Van de week een dagje naar mijn moeder geweest om haar computerskils weer omhoog te brengen. Ze had het idee dat ze alle informatie kwijt was geraakt door er een tijdje niet mee te werken. Dat viel reuze mee, maar ze is erg onzeker. Terwijl ze het goed kan.

Maar ze moet leren dat ze bepaalde mensen niet 'even' op haar computer wat moet laten nakijken - die thuis ook gewoon het nieuwste van het nieuwste hebben, want die zijn zo slordig en halen haar vaste instellingen weg en dan weet ze het niet meer.

Wat ik heel erg grappig vind en waar ik een hele tijd geleden al over gedroomd had is dat mijn moeder iemand in haar leven heeft die wel heel bijzondere aandacht voor haar heeft. Wat zeg ik: mijn moeder heeft een drukker liefdesleven dan ik. Al zou ze, in haar schuchterheid dit zeker geen liefdesleven noemen. Een zeer goede kennis denk ik. Die haar 'mijn vriendin' noemt.
Maar zo lief; iemand die eten voor haar kookt en haar op mooie boeken wijst, wandelingen maakt.
En ze snapt er niks van; want zo bijzonder is ze toch niet. Gelukkig ziet hij dat wel. Dat ze bijzonder is.

Ze durft dit nog met niemand te delen - behalve ik zei de gek - want is zelf nog geheel in verwarring.
Ik gaf aan dat ze gewoon maar heerlijk moet genieten, want er moet helemaal niks meer, maar er mag heel veel.

Ze vroeg ook nog heel belangstellend naar de man met de hond en ik merkte dat ze dacht dat dit wel een leuke relatie zou kunnen worden. Nou neen. Hij is absoluut geen relatiemateriaal. Wel heeft hij me een aantal jaren lang alle hoeken van zijn slaapkamer laten zien en nog wat meer hoeken, maar dat aspect maakt iemand nog niet geschikt als partner. Hij zegt het ook zelf en weet dit van zichzelf.
En ik weet dit ook; niet een geschikte man om op een wit paard aan te komen galopperen.

Nu hij in zak en as zit over zijn hond, had ik iets voor de hond gekocht, maar neen, hij wilde niet dat ik langskwam. Zijn huis zag er niet uit en dat voelde niet fijn voor hem. Om dan op die manier iemand te ontvangen. Hoe vaak ik ook zei dat het me geen bal uitmaakte, het feit dat hij me zei dat het hem wel uitmaakt, dien ik te respecteren.

Ik ben minder belangrijk voor hem dan ik dacht. Dus wees blij met wat er wel is. Over 10 weken of zo weer lopen samen. En meer dan lopen, ondanks al zijn mooie beloftes, zal het niet worden. Kijk naar wat hij doet in plaats van wat hij zegt.Soms heb ik een bepaalde naiviteit in contact met mensen. Dan denk ik dat er een afspraak is en dan blijkt die ander dat iedere keer te kunnen vergeten. Of is het verkeer eenrichtingsverkeer geworden. Alleen vanuit mij. En ik zou zo graag willen dat ik gezien werd. Niet genegeerd omdat ik niet in de top 10 van Best Friends sta. Of leukste vrouw. Moet af van dat ik doe wat ik beloof en dan verwacht dat die ander dat ook doet. Of braaf doorgaan met mijn gedeelte van de afspraak stug nakomen.

Merk dat ik mijn ritme een beetje kwijt ben en ik weer zoek naar regelmaat, al is dat retesaai, regelmaat.

Morgen wel een leuk feest in het verschiet. Ik zat alleen een beetje met hoe ik er komen moet, want voorheen had ik nog een auto en dat was makkelijk. Nu heb ik bedacht via een station te reizen en daar een OV-fiets te nemen. En mijn fietstom-tom maar mee te nemen want anders kom ik in Hoek van Holland uit.

5 opmerkingen:

 1. Fijn voor je moeder en jammer voor jou. Veel plezier morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey ik miste je al. Heb je mijn mail ontvangen? Verleden week ofzo gestuurd dus had al binnen moeten zijn . ;-)
  Ik denk dat je wel belangrijk voor hem bent anders had je wel binnen mogen komen. Als iemand je niets kan schelen maakt t ook niets uit dat ie ziet dat t een rommel is.
  liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt wel of je het nog leuk gaat vinden, je werk.
  Leuk voor je moeder, een mens is nooit te oud om aan de man te komen...... biedt perspectief, toch?
  Jammer dat de man met hond zo negatief is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk voor je moeder! Zo zie je maar, je bent nooit te oud voor de liefde.
  Vreemd dat dat de man met de hond je niet langs laat komen, jullie hebben goed contact dus zou je denken dat het niet uitmaakt als jij langskomt. Misschien is het een horder? ;-) dat heb ik laatst ook mee gemaakt van iemand van wie ik het totaal niet verwachtte.
  Leuk liedje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, geen horder, maar iemand die zou passen in Hoe schoon is mijn huis/tuin etc...en daar schaamt hij zich over. Mij maakt het niet uit, ik weet dat zijn huis niet altijd spic&span is, maar nu loopt het waarschijnlijk uit de klauwen.
   Zoals The Flylady zegt: Not company ready.

   Verwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.