vrijdag 13 januari 2017

Pennywise Poundfoolish

Al de hele week ziek thuis. Ik slaap zo lang, alsof ik in een winterslaap ben afgegleden. Gelukkig heb ik genoeg voorraad in huis en aan het lijf om het nog heel lang uit te houden. Wel grappig; zoonlief vroeg of ik woensdag na mijn werk langs wilde komen; gewoon gezellig.

Ik zei dat ik niet gewerkt heb die dag omdat ik ziek ben, dus niet in zijn stad. Als een echte man vroeg hij verder niks en als een echte binnenvetter zei ik ook niks. Mea Culpa.

En dan wetende dat ik de eerste week van dit jaar ook al niks verdiend heb, want bedrijf is een weekje dicht. Dus twee weken zonder inkomsten. Dat is al genoeg om nu al stress te hebben.

Gelukkig merk ik dit pas in februari, want krijg mijn verdiensten altijd pas halverwege de maand volgend op de verdienmaand. Ze moeten natuurlijk wel zorgvuldig mijn toiletbezoekjes van mijn gewerkte uren kunnen aftrekken!

Dat betekent voor mij dat alle extra's nu ingezet moeten worden om mijn inkomen op niveau te brengen. Hoezo sparen?

Soms denk ik dat ik geldzaken niet zo slim regel als ik denk.

Dat ik mijn kachel nooit harder zet dan 18,5 graden heeft er misschien wel voor gezorgd dat ik ziek ben. Dat ik me niet aanmeld bij de Voedselbank; hou ik die 180 euro voor boodschappen etc gewoon 'lekker' over. Om te sparen! Nee, ik koop mijn boodschappen zelf wel. Laat inderdaad een gezin er maar van profiteren.
Of gewoon niet werken en bijstand krijgen. Geen werkstress meer. Denk wel dat ik bijstand-stress krijg dan. Ik hou er zo niet van om betutteld te worden. Dan liever de lucht in.

Of nog handiger; had ik maar een rijke vriend/man/vriendin/minnaar.  Dat zou waarschijnlijk ook wel wat minpuntjes hebben, maar van een afstand lijkt me dat toch reuze!


Afbeeldingsresultaat voor mrs trump


Maar ja, wat Dr Watson zich al afvraagt:

Gerelateerde afbeelding


Geen sugar-daddy materiaal.

10 opmerkingen:

 1. Beterschap. Als je het op kan brengen zou ik de voedselbank toch een kans geven. Als je het niks vind kan je weer stoppen. Dan heb je misschien een beetje financiële rust. Ik wens je sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is er in je gemeente niet een andere organisatie die iets voor je kan doen? Ik ben vrijwilliger geworden bij en stichting die bij diverse supermarkten de overgebleven levensmiddelen mag ophalen en die worden uitgegeven aan mensen die zijn aangemeld en ook soort gescreend of zij tussen wal en schip zijn gevallen.
  Dankbaar werk en mede goed voor de voedselverspilling.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Zit je niet mee. Beterschap.
  Ik zou, eenmaal beter, een poetshuisje zoeken. Niet het leukste werk, maar wel een aardige manier om iets bij te verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap!
  Enne... die voedselbank zou ik gewoon doen als de inkomsten zo krap zijn. Het is er en als je er dan gebruik van kunt maken én je hebt het eigenlijk toch nodig... waarom dan niet? Soms moet je ook gewoon een beetje lief zijn voor jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe eigenwijs kun je zijn . Zit hier gewoon boos te zijn. Wat heeft je gedrag de afgelopen tijd je gebracht? eenzaamheid, geldzorgen en noem maar op. Ik stuur je zo even een mail, niet om boos op je te zijn maar om te kijken of ik iets kan. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alsof het allemaal al niet ingewikkeld genoeg is voor je...
  Sterkte en beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je gebruik maakt van de voedselbank mag je ook gebruik maken van de kledingbank. En de kleding daar is goed. Wordt streng geselecteerd. Mijn gaderobe komt niet doir de screening😊 Beterschap, ik vind dat je je kranig houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vreselijk voor je, maar daar heb je niets aan. Misschien inderdaad de voedselbank. Het geeft toch een stukje rust. Je bent een vechter, maar alles heeft een grens. Misschien heb je die nu bereikt? En geeft je lichaam aan dat het toch wel een beetje veel wordt?
  Ik wens je heel veel beterschap en wijsheid toe.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.