donderdag 9 november 2017

Kaal

Wilde mijn broek aantrekken vanochtend en zag dat er een spin inzat. Nog niets gedaan aan het maken van een web, maar ik vond het wel grappig. Die plek dan.
Heb de spin toch maar naar buiten gezet.

Deed me denken aan een uitspraak van een ex-minnaar. Die vond Hanneke Groenteman een zeer aantrekkelijke vrouw toen ze nog haar vollere postuur had, maar verdacht haar wel van een spinnenweb down under.

Waarom weet ik niet, want ik denk dat het juist andersom was. Laat Hanneke maar schuiven! Maar goed, hij had wel meer starre ideeen. Vandaar ex.

Kijk nog steeds, nog een keer, naar afleveringen van Grace en Frankie op Netflix (met dank aan zoonlief!). En dan vooral naar de Yam Man van Frankie. Heerlijke man.Het is vandaag alweer geheel niet zonnig, dus moet meer moeite doen om het toch warm te krijgen van binnen en van buiten. Dan helpt even kijken naar The Yam Man altijd. (En die sokken).

Toch voel ik me ongedurig. Ik laat weinig gebeuren in mijn leven, het is van maandag tot en met zondag vrijwel elke dag hetzelfde patroon (saai) en soms merk ik dat die ongedurigheid de overhand neemt. Wil ik dingen die gewoon niet kunnen. Nooit meer denk ik dan weemoedig.

Ik wil gezelschap, maar wil daar ook me niet constant mee hoeven omringen. Wegkunnen als ik het niet meer trek. Wat al snel is hahah! Toen ik nog werkte was het constant geruis, lawaai, drukte en gekte om me heen. Hoesten, hard praten, zacht praten. Drama van medewerkers. Als een spons zoog ik dat op. Die koptelefoon kon niet genoeg helpen om me af te sluiten voor alle gevoelens van de rest van het reddeloze klupje te-laagverdieners.
En nu zeur ik erover dat ik niks hoor dan het geruis van mijn eigen oren. Rondcirkel in mijn eigen gedachtengangen.

Wat wil je dan??? Jemig!!

Voel ik me soms eenzaam. En soms niet. Onbegrepen. Onzichtbaar. Vreemde eend in de bijt. Anders. Boos. Maar goed...daar werken we dus allemaal aan.

Heeee...voor morgen een afspraak gemaakt. Helaas voor een ogentest in verband met de diabetescontrole. Dus alweer iets nuttigs. Niks leuks, tenzij je het leuk vindt om een uur lekker wazig te zien.
Juist omdat ik aangaf dat het financieel allemaal nog steeds op bijstandsniveau is qua inkomen, had de praktijkbegeleidster een aantal aantal adressen voor me waar ik niet direct bij een oogarts die controle kon laten doen, maar bij een opticien. Dus dat scheelde weer een ziekenhuisbezoek en kosten.

Stel nou dat ik dat niet gezegd had. Ik was daar niet van op de hoogte die optie.

Verder merkte ik ook irritatie bij iemand die me vertelde dat zij ''opeens'' een incassobrief had gekregen over een gedeelte Eigen Risico. En dat het bedrag dus was vermeerderd met het minimumbedrag wat voor dit bedrag van incasso geldt (€ 40,--)  en dat zij dat ging aanvechten, want zij wist daar niets van. Had geen aanmaning ontvangen per post. Had zij dat misschien online ontvangen? Mwoah...maar daar wist ze niets van, dat het online zou zijn.

Ze wist er niets van? Volgens mij krijg je bericht als je ziektekostenverzekeraar alleen nog digitaal met je communiceert. Of op zijn minst zou je hun portaal moeten checken. Niet doen alsof je dom bent. Nou ja...je kan je wel van de domme houden en daar kom je kennelijk een heel end mee.

Toen ik zei dat ik in een overzicht bijhoud wanneer ik medicijnen haal, wanneer ik bloed moet laten prikken en andere zaken, zodat ik kan inschatten wanneer er een rekening komt want DAT er een rekening komt, dat weet je sinds het eigen risico is ingevoerd...toen verzandde ze in de eeuwige discussie dat gezondheidszorg geen geld zou mogen verdienen met incasso's op  bla bla bla.

Natuurlijk; lijkt me heerlijk om mijn eigen verantwoordelijkheid te blijven ontlopen en zoveel schulden te hebben dat niemand meer bij me kan plukken omdat ik me voordoe als een kale kip. Die kennelijk nog wel een auto kan rijden, af en toe dingen aanschaft die het budget nogal te boven gaan. Hoe kaal is die kip dan.

Mmm...weer veel boosheid merk ik. Of jaloersheid.

Mag allemaal niet. Niet!!

Af.
In je hok.
Brave mensen horen netjes in hun hok.
Achterin de tuin.7 opmerkingen:

Anoniem zei

Minder kijken naar anderen, dan wordt jouw eigen maatstaf uniek. Vergelijken is volkomen zinloos, heb ik gemerkt, en je wordt er ook niet tevredener door. Jij hebt ook pluspunten waarop een ander jaloezie zou kunnen voelen.

Iris Papilio zei

Voor wat betreft dat eigen risico. Gespreid automatisch betalen. Ik denk dat alle zorgverzekringen die mogelijkheid wel hebben. Sinds dit jaar heb ik dat ook gedaan. Van febr t/m november betaal ik (in dit jaar dan met een ER van € 385) € 38,50 per maand. Heb je teveel betaald dan krijg je het in december terug. Ik heb ook wel eens in één maand een rekening gekregen van 140 en een van 160 euro.. en dat is niet leuk!!!

Anoniem zei

Tja, mijn leven, de stilte, van de dagen iets zien te maken is vergelijkbaar, eveneens een minimaal budget, dus ook wel herkenbaar wat je schrijft.
De kans, dat dit gaat veranderen is nihil, want hoe maak je contacten als iedere stap buiten de deur geld kost, al is het maar voor een boodschapje om ook mensen te zien en te spreken.

Jaloers ben ik niet, want ieder huisje heeft een kruisje en we leven in een tijd, dat iedereen net doet alsof men het geweldig voor elkaar heeft.
Depressie schijnt dan ook hoog in de ranglijst gestegen te zijn in volksziekten, omdat we "het allemaal zo goed voor elkaar hebben".

Zoveel initiatieven ook om alleenstaande en eenzame mensen te helpen, alleen vraag ik me af, hoe ze die dan bereiken...?
Bijstand en AOW zijn bedoeld voor de belangrijkste behoeftes, maar zeker niet om te genieten van het leven, uitstapjes te maken, een cursus doen, eens zonder angst voor de portemonnee met iemand op een terrasje te zitten.

Het heeft niets met jaloezie te maken, maar met het feit, dat dat er misschien nooit meer in zit en wie zal dat echt begrijpen zonder jou zielig te vinden, mensen kunnen zich ook ongemakkelijk voelen als zij het een stuk beter hebben.

Mijn eigen bijdrage ben ik al kwijt door een noodzakelijk bezoek aan een specialist, alleen het handje geven is al kassa.
Ik heb het geluk, uche, dat ik een belangenbehartiger heb, wat ik mooier vind klinken dan bewindvoerder :P

Grijs en regenachtig, maar probeer wat van je dag te maken en glimlach maar een keer, je bent hierin niet alleen!

Groet, Lily

Nietzomaarzooo zei

Die pluspunten zie ik nog steeds maar slecht. Wellicht nieuwe lenzen nodig? Snap wat je bedoelt hoor.

Nietzomaarzooo zei

Daar ga ik voor 2018 naar kijken bij nieuwe zorgverzekeraar.

Nietzomaarzooo zei

Ja, blijft lastig een klein budget. Alleen al reizen met OV is duur.
Ik ben inderdaad bang dat er geen vooruitgang zit in mijn financiele situatie. Tenzij ik de Staatsloterij win (en meedoe).

LLMM zei

Inderdaad maar niet teveel van aantrekken. Van kijken naar andere mensen word je eigenlijk nooit veel gelukkiger. Die serie is trouwens echt leuk, hopelijk komt er weer een nieuw seizoen :D