donderdag 30 november 2017

Wattendag

Gisteren een energieke dag en vandaag wakker worden met een beetje een wattenhoofd. En toch kan ik dan nog steeds denken: Macht kein flaus aus. En alleen al omdat ik daartoe in staat ben, is het leven luchtiger.

Dan doe ik wat ik wil doen op tempo Elfendertig. En ben dankbaar dat dit nog steeds kan en mag.

Of kies ik ervoor om niets te doen. Wat al niet klopt want de wasmachine draaide al, schoongedouched en aangekleed.

Ondertussen was weer opgehangen en daarvoor ook weer een aantal lamellen helemaal blinkend gebroken wit gemaakt. Joehoe!

Daarbij ook nog mijn administratie bijgewerkt; wat je al niet kan doen in een kwartiertje! Boeken verlengd en ondertussen een enquete online ingevuld of ik de voordelen van online zie. Lees dit blog maar. Dankzij allerlei zaken die ik online kan doen, hoef ik niet door weer en wind naar een bibliotheek te fietsen, hoef ik geen accceptgiro's bij een bank af te leveren, kan ik zien wat de status is van sommige zaken en kan ik communiceren met vrienden ver weg, waarvoor ik ooit een luchtpostvelletje moest aanschaffen, volschrijven en alweer in de brievenbus moest gooien. En vervolgens weer een hele tijd wachten op antwoord.
En ja, al het nieuws kan ik, als ik dat zou willen, ook allemaal online volgen inclusief alle roddels, gezeik, gedoe en laatste snufjes, mode en hebbedingetjes. En die hebbedingetjes worden dan ook nog aan huis bezorgd als ik zou willen en kunnen bestellen. (en oh ja, betalen).

Wie weet doe ik straks nog even een blokje om, met paraplu. Het mag, maar het hoeft niet. Vooral dat laatste brengt rust in een (voorheen) druk hoofd. Mag! Alleen poepen moet.

Het besef dat ik gezond weer op ben gestaan, mijn benen werken, mijn ogen kunnen zien en mijn hart pompt, is fijn. En dat dit voor een aantal lieve mensen die ik ken niet zo is, gezond weer opstaan. Of ze zich zorgen maken over hoe nu verder.

Doe geen grote dingen, maar gewoon klein, maar effectief. En gun jezelf een wattendag. Het is buiten ook wattendag, telkens buien met hagel en wat natte sneeuw en daardoor heel donker buiten.  Wat een dag.


Foto van Pixabay4 opmerkingen:

Petr@ zei

Ja het is triest buiten maar binnen kun je het zelf gezellig maken!

Ik heb een nicht in Australie, vroeger schreven we elkaar, nu mailen we. Ook leuk, maar ik vond het ook erg fijn als er een brief van haar op de mat viel.
Online is makkelijk en handig, maar de charme van echte post is niet te vervangen ;-)

Ik hoop dat je "wattenhoofd" morgen weer over is!
Liefs

Anoniem zei

Jij telt je zegeningen, ik ook. Hier gewoon een lui binnendagje en blij ermee.

Iris Papilio zei

Ook die donkere dagen kunnen heerlijk zijn. Binnen is het ook lekker met de kachel aan :-)

Bertiebo zei

Hahaha: Macht kein flaus aus.Ik zit hardop te lachen. Wij hadden ook eens een periode dat we alles in dat soort Duits gingen zeggen. Zo flauw en zooo grappig.
En verder zie ik dat het steeds beter met je gaat!