maandag 6 november 2017

Warm

Vond ik het kil in de slaapkamer. Nu heb ik daar vrijwel nooit de CV aan, want dat vind ik niet prettig als ik slaap en bovendien altijd het raam op een kiertje, maar nu dacht ik dat ik dan - naast de orgasme-sokken - ook nog maar op mijn herfstdekbed mijn gewatteerde sprei mocht leggen. Gewoon lekker warm in mijn bedje liggen. Een beetje ingebakerd, lekker veilig.

Door de kou denk ik kreeg ik van de week ook nog kramp in mijn bovenbeen/lies. Niet fijn. Moeilijk te stretchen die plek. En geen masseur bij de hand. Dus maar naar beneden gestrompeld - ook niet fijn - een banaan gegeten (ooit gelezen dat de kalium in een banaan helpt) en 3 magnesium tabletten geslikt.

Blij dat ik rustig bleef en dat deze actie hielp, zodat ik toch weer verder kon slapen.

Wat een lekkere droom had ik. Laat ik het zo zeggen dat de sokken hun geld waard waren!

Waar ik van baal is,  doordat ik ben aangekomen, mijn 'loop'jasjes allemaal niet meer dichtgeritst kunnen worden. Mijn gewicht zit in de voorgevel en de buik/maag. Eigen schuld uiteraard. Wat alles is wat met dik zijn te maken heeft. Geen sympathie voor dikkerds. Je stopt het toch zelf in je mond. He...wat zeg ik; zo zijn mijn gedachten ook regelmatig.

Maar ik ken mezelf; dan wandel ik dus gewoon de hele winter met een jas die niet dicht kan. Lekkerrrrrrr...en hindert niet joh, heb het snel warm.

Nee...ik gun mijzelf niet eens een passende (loop)jas. Toen ik nog een auto had, kon ik dat natuurlijk goed verhullen. Toen gunde ik mijzelf niet eens een lekkere dikke winterjas, want ach....ik zat toch binnen. Dus droeg ik het hele jaar door een zomerjas. Sjaal om en hoppa...winterjas!

Ik zag mijzelf dit (wederom) doen en besloot een relatief goedkope jas met korting aan te schaffen. Kijk ik naar mijn kledingbudget, dan heb ik dit maandenlang niet gebruikt. Dus het mag. Van mijn interne warme boekhouder.

Jas ontvangen, maar jemig! Ik zie eruit als een wegwerker. Lelijk. Zal best wel functioneel zijn, maar brrrrrrrrrr....voornamelijk lelijk. Ook het materiaal is totaal onaantrekkelijk voor mij. Mijn bovenlichaam is een groot onherkenbaar blok. Droog blok denk ik. Maar desalniettemin een blok. Die gaat terug dus die loopjas. En ik weet zeker dat er een passend model langskomt. Waar ik me prettig in voel. En anders kan ik altijd nog een vuilniszak erover gooien. Hetzelfde effect.

Afbeeldingsresultaat voor vuilniszak

Vind het al fijn te merken dat ik durf te snappen dat als  ik iets niet mooi vind dit niet hoef te dragen. Doorzoeken tot er iets is wat en leuk is en past.

Het weekend zou ik iets leuks gaan doen, maar dat ging helaas niet door. Dus even slikken en maar weer doorgaan. Ik raak er wat minder van de leg af dan voorheen merk ik.

Werd blij dat ik wel genoeg energie had om het weekend even wat snoeiwerk in de tuin te doen. En mijn tuinkastje - wat voorheen gewoon een ladenkast binnen was - op en uit te ruimen. Niet lang hoor, maar gewoon weer even blik op oneindig en verstand op nul terwijl je buiten bent is heel fijn. Tuin-therapie.

De was draait, het bed is afgehaald en straks alles lekker vers opmaken. Nu nog even verder met mijn rondje Flylady.

4 opmerkingen:

Luz zei

Hahahaha ik ga m'n sokken ook zoeken!

Mirjam Kakelbont zei

Ik heb ook een sprei over m'n bed gegooid. Lekker warm.
Kun je mss een jas op de markt kopen? De advertentie: op de markt is je gulden een daalder waard, is achterhaald, maar toch...
Lieve groet

Lot zei

Voor de kramp en pijn in benen helpt het me heel goed een gewone kruit tegen billen te hebben. Veel beter dan electrische denken of iets anders

UplayOnline zei

Ik heb ook een sprei over m'n bed gegooid. Lekker warm.


ทางบ้าน