donderdag 22 november 2018

Black Friday gevoel

Was verbaasd te horen dat een kennis zei dat ik er nog steeds vrolijk uitzie. Heuh?..

Maar ook wel fijn. Ik zie er niet uit als Dineke Desperaat kennelijk. We ontmoeten elkaar bij de kapper.

Jawel: ik had de moed en vooral zin in de kapper. Gewoon omdat ik vond dat het mocht. En het kon financieel gelukkig ook, want iedere maand spaar ik ervoor en dan nog ga ik naar een budgetkapper, dus hahah...meer dan twee tientjes is het niet wat ik kwijt ben. De prijzen zijn wel relatief aardig gestegen in korte tijd. Heb nog kadobonnen van mijn dochter hiervoor liggen, maar die hou ik liever nog even in voorraad voor nog magerder tijden.

Maar niet gezeikt; ik was dus blij dat ik in de stemming was om naar de kapper te gaan en daar vooral van te genieten. Ja, genieten.

Die ontmoeting was al prettig -  al is praten onder het fohnen wat ingewikkeld hahah!! Had verder mijn stembiljet in de damestas gestopt,  want er mocht gestemd worden. En vind het belangrijk om altijd mijn stemrecht te gebruiken. Dus bijna thuis, eerst nog maar even gestemd. Het stembureau vertelde dat er maar weinig mensen nog waren geweest. Kennelijk speelde het niet zo.

Na de kapper nog even een rondje door het winkelcentrum gedaan, maar vond het eigenlijk wel prettig te merken dat ik me niet een minima voelde omdat ik niet kon kopen. Sterker nog; ik had helemaal geen behoefte aan kopen, kopen, nieuw nieuw nieuw; ik kreeg het benauwd in winkels vol met Zwarte Vrijdagzaken...en waar ik wel keek - naar kleding in mijn maat - vond het ik allemaal synthetisch spul, waar je alleen maar snel in gaat zweten.
En dat hele Zwarte Vrijdag marketinggedoe....wij doen hier in Nederland toch niet aan Thanksgiving...dus wat nou Black Friday. Hooguit de dagen voor Sinterklaas en Kerst, maar verzin eens iets anders dan een Amerikaans dingetje kopieren.

Keek naar speelgoed, maar jemig de pemig zeg....wat is dat duur allemaal. Nou ja...Duplo en dat soort educatief speelgoed dan. En wat een enorme bonk zooi ligt er her en der.

Ben iets aan het maken voor kleindochter, want mijn dochter vertelde dat ze altijd bezig is om ritsen open te maken, sluitingen los te maken en weer vast (haar autostoeltje-sluiting krijgt ze ook al gedeeltelijk los), knopen los te maken, etc dus zo'n kado - nergens te koop - dat leek haar enorm leuk. Dus nu al alles op het kleed gespeld en in de voorraad wist ik dat ik nog stof voor een leuke achterkant had, dus knippen en aan elkaar naaien en ertussen een lekkere zachte vulling maken. Haar eigen klusdekentje. Wel alles goed vastmaken en niet te lange stukken in verband met de veiligheid. En elke dag een klein beetje doen, want anders draai ik door.
Net als het rokje voor mijn dochter. Net nog de tailleband doorgestikt, maar ben zo kritisch dat ik maar moeizaam tevreden ben. En zo langzaam werk als een slak die in de bocht afremt. Nu alleen nog de zoom. En ook daar moet ik over nadenken.



Foto van Pixabay


Oh ja...mijn favoriete merk naaigaren is ook al nergens meer te koop. De stoffenzaak in de grote stad, heeft een ander merk en een kleine fourniturenwinkel met wol en dat soort dingen verkocht opeens ook een ander merk. "Net zo goed hoor". Ik naai mijn hele leven eigenlijk al met garen van dat merk, begint met een G en eindigt op utermann.
Niets zo leuk en heerlijk truttig dan precies de juiste kleur garen uitzoeken bij jouw lapje stof. Maar goed; ergens zal er vast nog wel een winkel zijn waar dat kan, ik denk in de stad van mijn dochter vast wel. En ja...anders online, maar dan mis ik het genot van zoeken en matchen. Nu ging het om zwart en gelukkig is die kleur vrij universeel. Qua naaigaren dan. Volgens sommige politica niet.

Kreeg nog een interessante opdracht van een 'bekende' schrijver. Hahah.....alsof ik een interessant leven heb he...Heb me kostelijk vermaakt en kwam tot de conclusie dat ik op mijn CV-tje ook termen als Research en Analytisch denken kon toevoegen. Hatsikideeee!!












9 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Wat een leuk idee om zoiets voor je kleindochter te maken. En ik hoop toch niet dat dit merk garen gaat verdwijnen. Ik gebruik het ook graag.
Wat fijn dat je naar de kapper geweest bent en dat je een compliment kreeg.

Lot zei

Op de kleuterschool (montessorionderwijs) hadden we raampjes met stof en dan zaten dan ritsen, knopen etc in. Van schoool heb ik weinig herinneringen, vond er niet veel aan, maar de rits kan ik me nog erg goed herinneren.
Garen heb ik grote voorraad van, zowel moeder als schoonmoeder hadden veel, en die zijn bij mij terechtgekomen en zelf had ik ook al het een en ander. Denk niet dat ik ooit nog garen hoef te kopen.

Anoniem zei

Bij ons is het G-garen ook verdwenen. Vervelend, want ik heb twee dozen vol met kleuren van dat garen en weet dan ook precies welk nummer ik nodig heb als iets op is. Ik bestel nu maar via Internet of koop het op een Stoffenbeurs/spektakel.
Leuk wat je voor je kleindochter maakt! Wij hadden vroeger op school ook zo'n raampje. Voor mijn dochter verwerkte ik al dit soort sluitingen in haar poppenkleertjes.
Groet, Anne

Anoniem zei

Op de markt is dat naaigaren toch nog te koop?
Leuk zo'n ritsen en knopen(en veterstrikken) kleed.
Een voelbord heb ik wel eens gemaakt, stuk hout,met daarop een schuursponsje, een ragebol, een stuk fluweel,stuk schuurpapier, vanalles met verschillende structuren om aan te voelen.

izerina zei

Die goede kwaliteit garen verdwijnt langzamerhand. Jammer.

Janne zei

Ik heb ooit eens een lappenpop voor een nichtje gemaakt met een rits in de blouse, knoop aan het rokje en galgjes met gespjes. Zakjes met klittenband en klittenband op zitvlak en borst, schoentjes met veters. De pop had lang haar, van dik katoen breigaren, om te vlechten. Alles genaaid met Ggaren.

Sylvia zei

Ik heb een bak vol garen, de collectie van mijzelf, ooit gekocht toen ik 18 was? En de collectie van mijn man.
Ik denk dat wanneer ik ooit overlijd, ik nog steeds voorraad genoeg heb ;)
Leuk! Een zelfgemaakt cadeau.

Judy zei

Wat een leuk idee, zo'n kleed voor je kleindochter. Kan me van de Montesorischool van mijn zoon ook zulke raampjes herinneren. Idioot dat het G garen niet meer overal te koop is. Steeds als er iets verdwijnt, komt er slechtere kwaliteit voor terug. :(

Liesbethblogt zei

Sparen om naar de kapper te gaan, ik herinner het me nog. Ik had een thuiskapper voor 10 euro, ik mis haar nog maar woon nu te ver bij haar vandaan. Succes met het zoeken naar garende winkels die het verkopen zijn ook al schaars.