vrijdag 2 november 2018

Lampje voorgelezen

Via de app van de bibliotheek, de voorleesbibliotheek, hebben ze momenteel het bekroonde kinderboek "Lampje" als voorleesboek.

Weet dat het een kinderboek is en toch is het zo heerlijk om als je in je warme bed ligt in het donker (het liefst nog met regen op de dakramen) je voorgelezen wordt uit dit prachtige boek. Dacht erover na, maar kan me niet herinneren dat mijn moeder me voorlas. Maar misschien ben ik ook wel vergeetachtig op dat punt, dat kan.

Vind het in ieder geval heerlijk mijn kleinkind voor te lezen. En vroeger mijn kinderen. Dribbel was favoriet.

Och die lieve moedige Lampje toch! Las dat de VPRO er een kinderserie van gaat maken.

Kinderboeken - NRC



Las trouwens dat je in Bangkok (om het over iets anders te hebben - geheel zonder bruggetje) door moet vragen als je een vegetarisch gerecht besteld. Dus niet alleen vragen of er geen dierenvlees in is verwerkt, want het restaurant serveerde mensenvlees. Of mag je als vegetarier wel eigen soort oppeuzelen?

De bonte was zit in de machine. Had ik bij het opstaan zin an. Om lekker ruikende kleding te hebben. Omdat ik maar 4 broeken heb, moet ik wel regelmatig wassen. Gisteren wokte ik spruitjes met reepjes spek en paprika. Lekker, maar alles ruikt naar spek. En zit je in die lucht dan merk je dat minder. Alleen als buiten alle honden achter je aan kwijlen, dan begrijp je hoe of wat.

En gisterenavond keek ik naar Grace & Frankie op Netflix, ter ontspanning en bedacht dat ik tijdens het kijken wel eens kon uitproberen hoe zwarte nagellak op mijn vingernagels stond. Heb daar vrijwel nooit felgekleurde nagellak op. Hooguit blanke lak of zoiets. Ben te ongeduldig om dat netjes te doen (dacht ik altijd), maar nu maar the works. Dus eerst blanke lak, drogen, linkerhand beginnen met zwarte lak, dun en rustig kijken hoe en waar je dat moet aanbrengen, drogen, idem rechterhand. Tweede laagje zwarte lak, drogen en daarna weer blanke lak. Bijna 2 afleveringen kunnen kijken hahah! En dan nog met een wattenstaafje alles wat niet op de plaats van bestemming was gelakt, weer verwijderen. Oh ja..in de nagellakremover gedrenkt uiteraard.

En nu heb ik opeens dameshanden. Waar ik om moest lachen want ik ben ver in de 50 en dan heb ik dus al heel wat jaren dameshanden.
Nu willen die handen naar buiten, de hort op, damesdingen doen!

Nou ja zeg!

Ga eerst maar, met huishoudhandschoenen aan he..., een stukje luxaflex schoonmaken weer.






9 opmerkingen:

Luz zei

Mooi hoor dameshanden, maar die heb ik al jaaren niet meer, te veel wroeten in aarde hebben er stoere klauwen van gemaakt, heb het idee dat nagellak heel gek staat. Er zit bij AH in Winschoten en jongen achter de kassa bij AH, die heeft zulke prachtig gelakte nagels en handen...ik bedenk net, misschien is het wel een vrouw. Als ik dat zie dan denk ik verspilde moeite bij mij.
En eh, wat zijn damesachtige dingen? :)

P.S. ben blij dat ik weer kan reageren, er was een glas wijn (what else?) over mijn toetsenbord gevallen.

Sylvia zei

Zwarte nagellak is geweldig.
Ik heb overigens nu knalrode op, behouden, maar toch ook erg vrouwelijk.

Mevrouw W. zei

Ik doe nooit meer gekleurde nagellak op de nagels van mijn vingers (wel op mijn tenen). Ik ben daar niet handig in. Met mijn rechterhand de linker lakken dat gaat nog wel, maar met links de rechter lakken... dat is een ramp!

Janne zei

Ik houd helemaal niet van gekleurde nagellak, gelukkig maar want het past niet bij mijn eeltige, met kortgeknipte nagels, tuinvrouwhanden! Ik stel dezelfde vraag als Luz:
Wat zijn damesachtige dingen en moet je daarvoor de hort op??
Trouwens, behalve mijn oude tuinvrouwbroek heb ik nog 2 nette en een supernette broek en daar kom ik de week altijd goed (en verzorgd) mee door.

Anoniem zei

Ik gebruikte alleen nagellak in mijn tienertijd. Ik bakte er niks van en kliederde er altijd naast.
Wat voor damesachtig ding ben je gaan doen?

Anoniem zei

Ik heb lampje voor mezelf gekocht... En ik heb zo genoten! (Ik ben 54...).
Ik heb nog een paar kinderboeken in de kast staan, o.a. Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman, Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl en De Scheepsjongens van Bontekoe van Fabricius dacht ik.
Pareltjes zijn het!
Groet, Ikkelien

Bertiebo zei

Ja dat Lampje he. Wat een boek... weet nog niet of ik de serie zal bekijken

Lot zei

Vingernagels zijn voor het laatst gelapt toen mijn dochter trouwde 12 jaar geleden en heb ik ook nog laten doen door de kapster waar ik ook werd opgemaakt. Mijn dochter is helemaal nagelgek, kastjes vol, allerlei mallen en weet ik wat nog meer.
Weten jullie hoe zwaar een laatje nagellak is? erg zwaar en ze heeft er 30. Ze krijg ook heel veel voor revieuws soms hele dure.

Teennagels lak ik in de zomer altijd.

Liesbethblogt zei

Ik heb nog nooit van Lampje gehoord en nagellak werkt bij mij ook niet het ligt er zo snel vanaf.