donderdag 15 november 2018

Boekbespreking De Doorbraak

Ben meestal onder de indruk van de boeken die Simone van der Vlugt schrijft. Vooral haar historische romans maken indruk. Omdat ze zich goed inleest in het onderwerp en levensechte historische figuren ten tonele brengt.

De thriller De Doorbraak speelt in de huidige tijd en gaat over een jonge vrouw die vanuit het niets bliksemsnel carriere maakt en te maken krijgt met de neveneffecten van de showbusiness.
Ze komt uit een klein Noord-Hollands dorpje en ontvlucht haar ouderlijk huis om een reden die niet heel duidelijk gegeven wordt, maar dat het "erg" (incest?) is dat moeten we maar geloven. Ze kan het goed vinden met haar broer Rob, maar die gaat tegelijk met haar ook het huis uit en op wereldreis. Deze Rob heeft met het 'erge' te maken.

Het is jammer maar dit boekte pakte me nauwelijks. Niet sterk geschreven, geen ontwikkeling van de karakters en nogal voorspelbaar hoe de plot in elkaar zit. Voor mij jammer, want ik waardeer deze schrijfster juist om die verdieping in haar historische romans.De doorbraak


5 opmerkingen:

 1. Ik vind normaal haar boeken ook leuk. Zeker door het voor mij herkenbare Noord Hollandse aspect in haar boeken. Ik herken veel van de omgeving waar haar boeken zich afspelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb net Nachtblauw van haar gelezen over o.a. Delfts Blauw in opkomst. Dat speelde dus grotendeels in Delft en was nog steeds herkenbaar voor mij

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat had ik dus precies zo met dit boek. Heb het uitgelezen in de hoop dat er nog iets interessants zou komen, maar helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor de tip. Ik vind haar historische romans ook ook, maar laat deze dan maar gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.