woensdag 28 november 2018

Overstroming

Plotseling overstroomt mijn brein met allerlei creatieve ideeen. Iets voor het kleinkind, nog iets voor kleinkind, iets voor broer, iets voor ...

Wel leuk hoor zo'n dam-doorbraak, maar ik weet dat ik er goed aan doe om dingen ook af te ronden, niet alleen aan te beginnen. Dan blijf ik bij ideeen-maker, maar kom nooit bij de uitvoering van zaken uit. Ja, je kan er een leuke Unvolendete sticker op plakken, maar prettig voelt het als dingen worden afgemaakt.

Maar ook: om van mijn eigen idee af te komen dat ik NOOIT iets afmaak. Dat klopt namelijk niet; ik maak wel dingen af.

Muts met pompoen voor kleinkind : af
Bijpassende sjaal met leuke sluiting; af
Kleed, doorgestikt en gevoerd, met ritsen, sluitingen, klittenband en strikken; af
Rokje voor dochter;af

Wel op tempo elfendertig, maar wel af!

Oh ja..Ikea hack; tekentafeltje met ruimte voor rol papier (afrolbaar) voor kleinkind; af

Alles zelf bedacht, geen patroon of wat of voorbeeld, gewoon uit eigen brein ontsproten. En wat ben ik dankbaar dat er uberhaupt iets leuks uitkomt. Na maanden van bangigheid en worst-case-scenario's uitwerken.

Vandaag kwamen mijn jarige kleindochter en haar moeder even langs. Ik had het "gehackte" Ikea-tafeltje al klaargezet, met kleurpotloodjes (ja mam, zei mijn zoon al je moet van die kleine hebben, klm-formaat, die kan ze goed vasthouden). Geen klein stoeltje in huis, maar he...een keukenopstapje werkt ook prima, want ze ging direct lekker zitten.



En toen ze mijn kadokleed zag, met ritsjes, sluitingen, klittenband etc...viel ze direct op de sluitingen aan. Want daar is ze dol op. Open, dicht, open, dicht, open, dicht. Net als thuis in haar kinderstoel. Hoe simpel kan het leven zijn he..

De Duplo, alweer een autootje (NIET roze!!) viel ook in de smaak. Ook daarvan zat de lol vooral in het in en uit elkaar halen. En weer terug in de doos doen. En dat honderd keer herhalen he...

Toen we met ons drieetjes naar even naar Poesjes keken en ze voor de tv stond te miauwen...niet te betalen hoe leuk dat is. Mijn lieve kleindochter.

(Oh ja...muts op...STOM Oma....weg muts. Goed zo; dat hoort zo.)

Zo, nu ga ik de hele avond spinnen!










8 opmerkingen:

Lena zei

Ik vind het altijd heel knap als mensen zelf iets maken of handwerken.
Ik kan dat totaal niet, nooit geleerd en geen geduld. Ik kan gelukkig wel goed koken. Leuke blog heb je trouwens. Ik lees nog niet zo lang mee maar ik vermoed dat de fanclub het UWV is of een dergelijke instantie? In elk geval sterkte met de dingen waarmee je het moeilijk hebt. Ik las dat je een beetje flylady volgt. Misschien vind je het leuk om een naar de filmpjes van Diane in Danmark te kijken. Zij maakt video's over het systeem van flylady maar zonder dat hele Amerikaanse

Mevrouw W. zei

Van harte gefeliciteerd met de jarige kleine meid. En wat schrijf je dit weer heerlijk: ik zie het zo allemaal voor me.

Anoniem zei

Wat fijn toch dat je zo creatief bent en kan denken.
Ow, maar ideetjes kan je ook gewoon in een map opschrijven. Doe ik tenminste, want niet alles is meteen haalbaar om te maken,soms moet ik eerst spullen voor verzamelen, liefst gratis. Veel ideeën zijn ook prima om later uit te voeren. Niet zo'n sluitingenkleed, dat is een beetje suf als kleinkind dat krijgt als het acht wordt.En sommige ideetjes zijn leuk als idee, creatief, origineel, maar totaal onuitvoerbaar.
Kan eventueel nog aangevuld met fotootje als je een idee wel uitvoerde. Afijn, zo werkt mijn multomap, voorin wat af is, met fotootje...dan een deel wat best eens te maken is, achterin de onhaalbare ideeën(boekenkast/grafkist...als ik die nu maak volgt er vast een gedwongen opname omdat men denkt dat ik er zelf in wil gaan liggen)

Groet,Greet

Anoniem zei

Hoor je hier helemaal.

Anoniem zei

Proficiat. Wat ben je ijverig geweest. Nou kon je heerlijk genieten van die kleine meid.

izerina zei

Heerlijk,zoiets

Bertiebo zei

Heerlijk, gefeliciteerd met je kleindochter

Judy zei

Heerlijk, ik geniet met je mee door het te lezen!