maandag 12 november 2018

Straf

Lees online het verhaal van de Belgische meestervervalser Geert Jan Jansen, waar ook een toneelstuk over gemaakt is. Kostelijk. Hij nam twintig jaar de kunstwereld bij de neus.
Vooral een uitspraak van hem bleef hangen:

Jansen: “Het was het waard. Zes maanden cel is natuurlijk niet fijn, maar ik denk altijd: andere mensen krijgen dertig jaar kantoor.” (lacht)


Foto van Pixabay


Grappig. Zou ik dus weer terug verlangen naar deze straf? Ach, voor mij voelde dat niet zo en ik heb er inmiddels al meer dan dertig jaar opzitten, bijna veertig zelfs. Maar kantoor veranderde door de jaren heen en de laatste nieuwigheid was de Kantoortuin. Vreselijk!

Met flexplekken, waar uiteindelijk mensen altijd toch hun eigen vaste plek hadden, want daar zaten ze immers altijd. Daar soms zelfs extra vroeg voor op kantoor kwamen. Om die plek te bezetten. Vooral de mensen met dominante trekjes. Net als de 'vrije' parkeerplaatsen tegenover mijn huis. Iedereen zet zijn auto al jaren op hetzelfde plekje en oh wee als iemand de auto op die plek zet. Raar toch dat bedenkers van de Flexplek dat concept nooit begrepen hebben. Dat mensen het fijn vinden om vaste dingen te hebben.

En ook ik ben kennelijk gewoontedier, want vanochtend fijn mijn rondje Bless the House gedaan en de witte was. Die hangt te drogen nu en straks nog even mijn bed opmaken.

Nog even nagenieten van de F1 race gisteren, waar Max Verstappen jammer genoeg niet de eerste plek haalde, maar tweede werd, door een aanrijding door iemand die helemaal achteraan reed maar hem even wilde inhalen en zijn auto raakte. Snap dat hij kwaad was, maar dan moet je professioneel genoeg zijn om meneer Ocon niet fysiek te grazen te nemen. Maar ja..opvliegendheid zit in de familie. Nu krijgt hij een taakstraf.

Tijd om mijn havermout te eten. En even rust te pakken. Want dat lees ik dat dit goed is, in de Week van de Werkstress. Op tijd rust pakken. Oh ja...moet je wel werk hebben natuurlijk. En arbeidsgeschikt zijn. Oh nee...ik ben op wonderbaarlijke wijze 'geschikt' verklaard.






4 opmerkingen:

schrijfselsvanmij zei

Ik werkte in mijn werkzame leven heel graag op kantoor maar verlang er nu (inmiddels bijna dertig jaar thuis) absoluut niet naar terug.

Lot zei

Toen bedrijf waar ik werkte ging verhuizen kregen we ook flexplekken. Mij oudste collega en ik werken met gewoon scherm, ivm soort werk wat we deden en de rest had laptops. Wij tweeen hadden dus een vaste plek en regelmatig andere collega's aan de andere 2 tafels, omdat wij beetje uit de reuring zaten werd er graag bij ons gezeten. Was wel leuk dat je regelmatig met anderen sprak die je anders niet zo snel zou spreken ivm andere afdeling/werk.

Anoniem zei

Ik vind dat jij best wel veel doet op een dag. Veel meer dan ik in elk geval.

Nicole Orriëns zei

Het is werkelijk fascinerend inderdaad hoe mensen toch een 'vaste plek' kiezen. Ik herken dat heel erg. Wat dat betreft zijn die flexplekken inderdaad onbegrijpelijk.

nicole@huisvlijt