zondag 26 mei 2019

Volg het Rode mieren pad

Omdat ik zelf vond dat ik relatief weinig gebruik maak van mijn,  als kado gekregen, Museumjaarkaart en ik een hele leuke beschrijving bij Bertiebo las, of wel twee eigenlijk, besloot ik naar dat museum te gaan. En dus ook naar die stad.


Geheel van deze tijd zet ik mijn (goedkope AH aktie) kaartje niet op papier, maar laad deze in de NS app. Even je telefoon voor het schermpje houden van de OV-chip poortjes en hoppa...

Het begon allemaal voorspoedig, had de dag ervoor alles klaargezet en zelfs al mijn lunch gemaakt. Dus ik was er klaar voor en ging op tijd de deur uit voor de bus naar het station.  En die kwam maar niet. Ook de andere bus die ik zou kunnen nemen richting station had vertraging. Ik zou mijn trein nog net kunnen halen en ik hou helemaal niet van 'nog net', dus haast.  Bus kwam, ik had nog een paar minuten om de trein te halen. Dus toch maar haasten. Snotvergeme!

Haha...het OV-chip poortje zei 'bekijkt u het maar met uw smartphone. Ik ga niet open voor jou!!'. En dan is er richting mijn bestemming maar één zo'n port!! Dus miste ik mijn trein. Iemand zei nog dat ik misschien de helderheid van mijn scherm hoger moest zetten. Gedaan maar nee hoor. Dus toen dacht ik dan ga ik wel via de andere kant naar een groter station en neem daar de intercity wel en stap alsnog een paar keer over.  Daar ging het poortje WEL open. Het lag dus niet aan mijn telefoon noch aan mij. Maar jemig de pemig, daar moest ik 20 minuten wachten op een boemeltje, dus ik ging terug en probeerde via de liftingang naar het perron te gaan. En dat lukte wel.  Dus alles was een half uurtje vertraagd, maar ik zei tegen mijzelf dat ik GEEN haast had, er wacht niemand op me, dus maak je niet druk. Kijk maar hoe de dag verder gaat. En geniet van het feit DAT je kan gaan.

Alleen begon mijn batterij van de telefoon raar te doen. Ik kon 'm niet opladen met een powerbank, dus ik dacht dat het aan de kabel zou liggen en besloot dan maar in Breda bij de Hema op het station (vrijwel overal zit er wel een Hema op een station) er eentje te kopen. Of in de stad. Komt goed.

Enfin...makkelijk de route te vinden in Breda. Je loopt immer gerade aus, dat pad is versierd met rode mieren, alsof je zonder die mieren echt de weg naar het Park niet kan zien (het ligt echt voor je neus!) en komt dan bij het museum uit. Er staan ook nog op iedere hoek bordjes hoe je moet lopen. Mieren, bordjes, kan niet mis gaan toch? Nou ja...behalve als je afgeleid bent door de leuke koffietentjes aldaar en het straatje mist waar het museum ligt.  hahah...maar goed; van buiten een heel oud pand en van binnen supermodern en strak. Heel uhm....apart.

Van vroeg tot laat - De voorstellingen van Teun Hocks

Leuke tentoonstelling, echt mooie schilderijen en tekeningen maakt hij en er zit veel symboliek in zijn werk. Er was een werk van hem met Engeltjes en Duiveltjes en ik moest aan Pourquoi Pas denken, die zo door die duiveltjes wordt geplaagd. Gewoon erover heen verven en weg zijn ze!


Daarna maar even de stad in op zoek naar een Hema of een Action of iets voor een kabeltje, want op het station kon ik helemaal niets vinden qua winkels.

Mooie binnenstad met heel veel winkels die nu eens niet van een keten zijn. En autovrij en overal terrasjes. Echt overal.. Maar goed: ik had bammetjes van thuis mee en een thermosflesje met koffie dus straks in het park mocht ik lunchen.  Die Hema of Action die zag ik dus nergens. Waarschijnlijk net aan de andere kant van de binnenstad. Dus ik besloot dan maar op station Rotterdam te shoppen. Of in Leiden. Dan bleef ik op het station en hoefde niet uit te checken, want mijn batterijvoorraad stond al op 30% en opladen was niet meer mogelijk. Rond de 22% dan valt hij spontaan uit en kon ik dus niet meer in- of uitchecken, want geen papieren kaartje. Ja...living on the edge!!

Maar langer in de stad blijven, dat durfde ik niet, want toch wel een braafkaasje kennelijk. 

Omdat ik heel veel tijd had om de trein richting Amsterdam te nemen, ging ik toch maar kijken of ze op station Breda geen winkeltjes hadden en ja hoor...helemaal ergens in de kelder waren ze verstopt. Eigenlijk alleen maar vreetzaken. Ik zag alleen een Etos, als zijnde geen vreetzaak (geen Hema te vinden) en vroeg of ze daar wellicht kabeltjes verkopen en hoera! Gered.

Tot ik in de trein zat en het kreng het nog steeds niet deed. Geen groen signaaltje en nu stond hij al op 27%. Via Haarlem naar Spaarnwoude (ook nog Haarlem) gereisd. Naar de Ikea. Even naar toilet en gratis koffie gedronken (met NIETS erbij..Ramadamadoenda - met mijzelf afgesproken dat ik deze maand alleen de normale maaltijden eet en geen extra's zoals tussendoortjes of wijntjes of zoiets) en door de winkel gestrumpeld. 

Nou nee; ik vind het altijd leuk om in die huiskamertjes rond te neuzen en inspiratie op te doen. En ik moest een rekje voor in de douche hebben. Maar verder niets. En dat is alweer bijzonder want er is zoooooooooooooo veel in de Ikea. Alleen al aan kaarsen en dingetjes. Leuke kussens. Maar nee...streng zijn en ook niets bij de koekjescounter.

Het was toen inmiddels bijna 17.30 uur. Dan moest ik nog een uur wachten voordat ik weer met de trein mee kon (dat kaartje geldt niet in de spits dus na 09.00 uur en niet tussen 16.00 tot 18.30 uur), maar ik vond het wel prima zo, want de batterij was bijna uitgevallen en ik had geen zin meer in gedoe, (he...mevrouw u heeft geen geldig kaartje!) dus nam gewoon - betaald - de bus naar Haarlem station (wist dat die rond 17.30 kwam daar) en daar de bus naar mijn woonplaats. Kon er wel af wat verder niets uitgegeven dan een stom kabeltje. 

Thuis online gekeken wat ik allemaal zelf kan doen aan een dode batterij, of althans een batterij die niet goed op te laden is. Een ding wat die site voorstelde is om het gedeelte waar je kabel in moet, even stofvrij te maken. Gedaan en hij laadt nu weer op en het advies was ook om hem tot 100% te laten opladen en dan even zo te laten liggen aan de kabel. Door te laden. 

Ik zoek nu voor mijzelf ook zo'n kabeltje. Dat je energie weer op 100% staat. Even lekker doorladen!

Leuke stad Breda en nog genoeg andere bezienswaardigheden en och...die terrasjes, die lonkten. Maar budgettechnisch niet handig noch verstandig en blij dat ik van te voren had bedacht om een lunch mee te nemen. En een flesje water. Ja, saai.  Gezeten op dat bankje in dat hele fraaie park was ik toch zeer tevreden. Vooral omdat die dag ook de zon zo heerlijk scheen. En dat ik nog de hort op kan. 
6 opmerkingen:

 1. Een etappe vol heuvels en dalen. Maar toch genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jemig wat een gedoe zeg. Wat een pech. Maar goed dat je gegaan bent en toch een leuke dag had.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mjah, dat is juist de reden waarom ik kaartjes wel print...dat gedoe geeft me teveel stress. En dat papiertje wordt later in vieren geknipt en komt op de stapel notitiepapiertjes. Net als enveloppen en ander papier waarvan een kant nog zo goed als leeg is.
  Gelukkig had je een fijne tijd in Breda. Is een smalle thermoskan misschien nog een idee(vragen met sinterklaas/verjaardag?) om een kopje koffie of thee mee te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach, wat een stress. Ik ben blij dat ik er niet bij was.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik krijg het al benauwd als ik het zo lees haha.
  Missie volbracht ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat was dan best wel spannend allemaal! Maar je hebt gezien waar je voor gekomen was. Ik zit er ook nog steeds aan te denken om naar de tentoonstelling te gaan, maar ik zit een beetje krap in mijn tijd momenteel, dus ik zie het nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.