dinsdag 4 februari 2020

Nieuwe man in mijn leven

Was een lang weekend bij een lieve vriendin en haar man in Duitsland op hun uitnodiging. Zij namen me ook mee naar een aantal mooie dorpjes in hun streek. Wij in Nederland zouden zeggen dat het nog een pittig eindje rijden was, maar zij zijn gewend aan lange einden rijden en bovendien zonder lastige files die wij hier in Nederland veel hebben. En je mag daar natuurlijk ook ietsje sneller rijden. Dat schiet ook lekker op.

Daar leerde ik in een dorpje aan de Noordzee-kust deze keiharde man kennen. Wel een hol vat hoor, want ik gaf hem een schouderklopje en constateerde dat hij leeg was van binnen. Zo'n man hoef ik natuurlijk niet mee naar huis. En die ander was zo'n hork, die keerde zijn rug naar me toe.

Herzstück des 300 Jahre alten Fischerdorfes ...

Was weer ouderwets gezellig en de lachspieren ook weer enorm getraind. Zo kwamen wij een man met een Chinees uiterlijk (kon natuurlijk ook een Koreaan, Vietnamees of Birmaan zijn; ik ben Baudet tenslotte niet) tegen die enorm zat te rochelen in een wachtruimte met heel veel andere mensen en zonder zijn mond te bedekken ook nog lekker de ruimte in hoestte. Oeps...Corona-alert? Ja..onzin natuurlijk, maar komisch was dat we allemaal hetzelfde dachten op hetzelfde moment.

Omdat ik met toestemming vrij had gekregen van de Participizzawet, moest ik mij ook onmiddellijk bij thuiskomst weer terugmelden. Dat ik er weer was dus. Daar was ook een formulier voor. Heb ik maar persoonlijk afgegeven met een ontvangstbewijs, want de Duitse Grunlichkeit zit ook wel een beetje in mij gebakken. Ook sinds ik hoorde via mijn vrijwilligerswerk dat er wel eens iets kwijtraakt. En uit persoonlijke ervaring.

Heerlijke tijd gehad met twee ontzettend lieve en attente vrienden en hun grappige honden. En heerlijke ontbijtjes en nog veel meer fijne zaken.

Wunderbar!


11 opmerkingen:

Luz zei

Hij is ook staalhard en ijskoud, goed dat je hem hebt laten lopen :))

pourquoi pas ??? zei

Haha en ik maar denken dat je een minnaar had dat je een paar dagen niet geblogd had zat je lekker bij hen in Duitsland. Wat heerlijk voor je dat je zulke leuke vrienden hebt. liefs

Bertiebo zei

Klinkt goed

Mevrouw W. zei

Wat heerlijk!
Ik dacht eerst ook dat je een minnaar gevonden had... Ik denk dat deze wel trouw is en je niet zal tegenspreken, maar ook dat hij bikkelhard is :-)

Janne zei

Prachtige foto van mannen die mij ook geen aandacht schonken toen ik naast ze kwam zitten! Heerlijk, zo’n weekeind met goede vrienden.

Happy Earl Grey zei

Dat is weer een mooie herinnering voor je verzameling.

klaproos zei

och wat gezellig, ja zo'n hole kerel heb je niet nodig er moet wel wat pit in zitten hé. fijn dat je zo lekker hebt kunnen lachen, heerlijk is dat

Villasappho zei

Volgens mij is dit best een harde knoest.

Mirjam Kakelbont zei

Twee van die ijskoude kerels...tsssk...die had ik ook mooi laten lopen.
Fijn dat jullie genoten hebben; daar leeft een mens voor.
Lieve groet.

Spaarmoeder! zei

Wat een leuk uitje! Hahahaha en ik moest lachen om je titel. Ik vraag me af hoeveel hits een dergelijke tekst op mijn blog zou geven :)
Spaarmoeder

nicole orriens zei

Wat een gezellig uitje. Leuk zo'n vriendin. De beelden vind ik erg mooi. Verrassend dat ze hol zijn van binnen. Dat had ik niet verwacht!