donderdag 30 januari 2020

Joechei

Had mijn jaarlijkse controle bij de huisarts voor mijn diabetes (2). Dus had al eerder bloed laten prikken en een buisje urine ingeleverd.

Erg tevreden was de huisarts. Hij liet me ook op zijn scherm zien dat alle waarden in het groen stonden en dat betekent dus binnen de normen. Alleen mijn gewicht wil ik verlagen maar in kleine stapjes. Maar dat is nu ook stabiel lager. Verder kreeg ik al eerder een nieuwe folder mee over welke dingen ik wilde praten tijdens dat gesprek of waar er extra aandacht voor moet zijn, misschien tips qua voeding of bewegen of hoe omgaan met stress. Dat geeft de client wat meer houvast.

Maar niet nodig want ik snap maar al te goed dat naast op je voeding letten, allerlei factoren invloed hebben op je glucosegehaltes. Vooral over langere termijn. En ben zo blij dat ik snap dat ik dus zelf ook invloed kan hebben, maar dan wel aan de bak moet en moet blijven. De cijfers waren namelijk net zo goed als de laatste controle bij de POH en daar waren we al allebei heel blij mee, maar de kunst is dus om blijvend stabiel te zijn, die groene cijfers te blijven houden. Niet voor een paar maanden. En mijn streven is om uiteindelijk met minder medicatie die cijfers te kunnen halen.

Het verschil is ook dat ik nu ook zelf de zin zie van dit alles en het mijzelf ook gun. Niet dat ik super-streng in de leer ben, maar wel snap dat er keuzes gemaakt moeten worden. Want wil eigenlijk nog wel een tijdje langer de ontwikkeling van mijn kinderen en kleinkind volgen. Ze tot steun zijn als dat nodig is, maar ook gewoon zoals Dr. Phil het altijd noemde voor hen 'a soft place to fall' zijn.


Afbeelding van Thomas Grau via Pixabay 


Zelf weinig gehad dus dan is het in plaats van kritiek te hebben beter om het zelf anders te doen. Want het verleden is niet meer te veranderen. En eigenlijk heb je alleen vandaag om te beginnen met die verandering. Morgen weet je niks van.

Kreeg lieve post van een blogger die een hartverwarmende actie had opgezet voor een verwaarloosde hond. Die post daar deed ik het niet om, maar wat een leuke bonus. Hart in Actie zeg maar!
8 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Heel fijn dat alles goed was en dat je levensstijl lonend is. Misschien voel je het ook wel, maar die cijfertjes tijdens een controle zeggen meer dan genoeg.

pourquoi pas ??? zei

Je bent goed bezig. Je kinderen kunnen trots op je zijn.

klaproos zei

TOF voor je, ik ben blij voor je, en de aktie, dat is een toppertje, maak vanavond een blog over de uitkomst...
dat je hartje nog maar vaak mag dansen op elk zuchtje van de wind "gezondheid "gaat voor alles hé :-)

Anoniem zei

Fijn, joh, bevestiging dat je een stabieler mens bent geworden, in meerdere opzichten!
Gun het je zo! Luctor et emergo!

Mirjam Kakelbont zei

Gefeliciteerd met je goede uitslag, want die heb je aan jezelf te danken. Verbetering van levensstijl is altijd lonend en het is fijn dat terug te zien in cijfers.
Die Dien is toch zo'n lieverd...
Lieve groet

Kliefje zei

Mooi man!

nicole orriens zei

Wat fijn dat je huisarts zo tevreden was en dat je lichamelijke 'cijfers' zo goed zijn zeg. Dat geeft de burger moed.

Min of Meer zei

Wat fijn voor je!