woensdag 8 januari 2020

Held

Dankzij de e-mail van een lieve moedige vriendin heb ik gisteren direct een fietsverzekering afgesloten. Want die sluit je af als je weet dat je een nieuwe, vervangende fiets, niet direct zelf kan betalen. En omdat dit het geval is, loont een fietsverzekering sowieso.

Ook omdat ik ervaring heb, met mijn kinderen, dat fietsen in mijn woonplaats, regelmatig gestolen worden. Dus ik zal mijn fiets sowieso niet met regelmaat bij een bushalte zetten. Dat zijn plekken waar veel gestolen wordt, ondanks de camera's die er hangen. En altijd een dubbel slot. Kan je de fiets ergens aan vastzetten. Dat geeft de dief wat meer werk.

Merk dat de onrust die een komende familiebijeenkomst en al het geregel eromheen maar vooral de manier waarop mijn familie (en ik dus ook) dit aanpakt, impact heeft op mijn gemoedsrust en vooral mijn stresslevels.

Dus moet en wil bewust daar controle over houden. Me niet mee laten sleuren in de frustratie, boosheid, teleurgesteldheid van het geheel. Me voorhouden dat IK niet verantwoordelijk ben voor het geheel; dat zijn we allemaal. Ik niet meer dan anderen. Familie-dynamiek noemt men dat ook wel.

Lastig om aan te ontsnappen. Want iedereen pakt zijn eigen rol, die van als vanouds, weer vrolijk op. Ik ook, mea culpa.

Dus doorhalen en af laten glijden. Dit is wat het is. Maak er niet meer van. En dat ik er verdrietig door word, ook dat mag ik voelen. Maar niet mijn hele dag er door laten beinvloeden. Dat heeft geen zin. Zelf de dingen anders aanpakken, vooral met mijn gezin, dat heeft zin.


Dat resultaat zie ik in hoe mijn dochter en ook zoon deze zaken met me besprak. Niet eromheen draaiend. Kool en geiten sparend. Helden.5 opmerkingen:

nicole orriens zei

Kun je niet eventueel onder die familiebijeenkomst uit? Is het nodig dat je er naartoe gaat? Ik voel zo met je mee, dat je er zoveel last van hebt. Tegen dingen opzien kan echt zo'n schaduw over je dagen werpen.

Anoniem zei

Dacht ik ook net: gewoon lekker thuis blijven.

klaproos zei

lastige voor je... ik kan je er zo slecht raad in geven, na het overlijden vn mijn ouders ligt de familie aan barrels... de zussen zijn nog leuk, en de jongens laat ik maar gerust, ik geloof dat iedereen daar mee gebaat is
sterkte xxx

Christina zei

Relaties moeten minstens evenveel opleveren als dat ze kosten, ook al is het familie. Op de korte termijn mag de investering wel eens groter zijn dan de opbrengst, maar op de lange termijn niet. Als dat wel zo is, kappen.

Mirjam Kakelbont zei

Precies, net zoals de Rotterdammers: niet lullen maar poetsen. Dat levert je zelf ook nog eens een goed gevoel op.