zaterdag 11 januari 2020

Spiraaltje

Maakte gisteren pasta van groente, want had voor de Kerst een spiraalsnijder van mijn dochter gehad. Dus courgette in spiralen gesneden. Toch heb ik dit nog te lang (2 minuten maar) gekookt, want slonk ervan (ja..natuurlijk, veel water in deze groente) en miste de bite. Had het gewoon mee moeten wokken.

Maar voor een eerste keer niet slecht, ook in het kader van meer groente eten op een grappige manier. Volgende keer misschien helemaal niet in kokend water doen?  Het is hetzelfde apparaatje als deze mevrouw heeft. Ik gebruik nooit boter om in te wokken of braden, maar altijd olijfolie.Merk dat ik goed oplet wat ik eet. Want in tijden van stress ben ik geneigd terug te vallen naar oud eetgedrag, nou ja..vreetgedrag. Dus besteed ik meer tijd aan het koken van gezonde maaltijden. Ga gewoon niet naar de winkel, dan kan ik ook niets kopen en heb een aantal gezondere alternatieven - voor het knaagdier in mij - in huis (ongezouten noten, blokjes kaas). 

Las trouwens een fijn bericht; dat Marco B. niet meer optreedt. Nou ja...tijdelijk dan. Maar ook dat een burn-out specialist schreef - en daar moest ik toch werkelijk keihard om lachen - dat vreemdgaan zoveel stress met zich meebrengt want dat is ook hard werken. 

Toch - gelukkig maar - nog even kunnen lachen. 7 opmerkingen:

Lot zei

Ik zit op een paar KHA FB groepen en zie dan natuurlijk ook de courgetti en bloemkoolrijst voorbij komen. Niet aan mij besteed allemaal. Ik doe pastasaus over roosjes bloemkool of sperziebonen. De dwang om de pasta te maken met iets wat ook op sliertjes spaghetti lijkt begrip ik niet zo goed.
Net als een paprika in twee helften als broodjes te gebruiken en daartussen beleg te doen. In mijn ogen is dat allemaal lekkerder alles in stukjes met een dressing en dus een salade er van te maken.

Anoniem zei

Ik eet glutenvrij en vind die sliertjes courgette heel lekker. En ja je hebt gelijk, kort opbakken in olijfolie met peper en zout geeft het beste resultaat.Bernadette

Anoniem zei

Hier ook fan van KHA en glutenvrij omdat het moet, goed te combineren.Ik maak wel courgetti, want het staat zo leuk op je bord. En het is zo weinig moeite, ik bedoel, ik moet een courgette anders ook snijden om te verwerken in mijn eten.Ik wok het even mee.

izerina zei

Je moet er ook andere groenten in kunnen slierten. Heb dat nog nooit geprobeerd.

Kliefje zei

Wokken idd, gaat prima (Kan ik me nog herinneren uit mijn KHA periode, die overigens vér achter mij ligt ;))

klaproos zei

:-( het was niet het vreemdgaan maar alle negativiteit die bnners over zich heen krijgen, je moet ook wel een dikke huid hebben denk ik... ziet er lekker uit die spirelli...

Spaarmoeder! zei

Lekker he? Hier ook khb. en de kinderen eten dan pasta en ik zoiets.
Wanneer het anders is