maandag 13 januari 2020

Dag meneer Aart

Las eerder dat hij betrokken was bij een ernstig ongeval en nu dan overleden aan de gevolgen daarvan.

Aart Staartjes.

Ook mijn kinderen groeiden met hem op. Ome Willem, de Stratemakeropzee-show en uiteraard Sesamstraat. Toen ik jong was las hij Bijbelverhalen voor op de televisie voor de IKON. Hij was ook nog piepjong want zeker 53 jaar terug.

Altijd nukkig, maar ook heerlijk tegendraads. En nooit op een kindertoontje tegen de kinderen pratend. En tegendraadsheid is altijd fijn.

Zal hem altijd herinneren als Professor Dr Fetze Alsvanouds van de Universiteit van Harderwijk. Briljant figuur uit het Klokhuis. Ook al zo fijn om naar te kijken.


Net mijn rondjes Bless the House gedaan. Was kan zo opgehangen worden en dan vanmiddag lekker mijn bed weer schoon en fris opmaken. En dan mijn verplichte sollicitatierondjes. Gewoon afwerken dan kan dat allemaal afgevinkt worden. Krijg ik een voldaan gevoel van.

Van de week komt de Woningbouwvereniging iets inspecteren en zo blij dat er geen enkele ruimte in mijn huis is waar ik me over schaam, want te vol of onopgeruimd of te stoffig. Die zijn er nog wel, maar minder vol en ben bezig om ook dit jaar de overbodige spullen weg te geven aan de Kringloop en wat zij ook niet willen mag de klikko in. Vooral archieven kunnen geschoond worden.

Blij dat ik nog steeds bewust let op mijn voeding. Dat het minder vulling is, maar meer voeding. Maar ook dat ik frustratie mag voelen in plaats van die te dempen met eten. Voel het, ervaar het en snap ook dat aan veel zaken ik niets kan veranderen en ook of dat dan nodig is. Laat maar waaien.

Vond deze online, uit de Stratemakeropzee-show en kon het moeiteloos meezingen!!8 opmerkingen:

Anoniem zei

Wauw!

Marie zei

Ik was een tijdje geleden in Harderwijk en er blijkt dus echt vroeger een universiteit te zijn geweest. Ik dacht altijd dat het een grapje was. Juist door professor Fetze als vanouds.
Ook ik ben met aart Staartjes opgegroeid. Ik ben er zelfs een beetje droevig van dat hij gestorven is.

Mevrouw W. zei

Ja, zonde dat hij overleden is. Ik mocht hem wel, in zoverre ik hem dan (van televisie) kende.

Janne zei

Wij waren allemaal dol op Aart Staartjes’ typetjes, vooral in de Stratenmakeropzee-show!

Purperpolletje zei

Toen mijn kleutergroep werd uitgenodigd voor de opname van de sesamstraatverhaaltjes heb ik Aart persoonlijk ontmoet. Erg leuk om te zien hoe hij dat deed met 'mijn' kleuters. Maar Frank Groothof deed het eerlijk gezegd nog leuker, want een stukje warmer en dichterbij de kinderen.
Ben nog steeds een beetje ontdaan en verdrietig over dat plotselinge sterven van hem...

klaproos zei

jammer hé....
hoorde net dat hij ws, de auto niet heeft zien aankomen...
zo jammer voor die man..

Marlou zei

Wat ontzettend toch.
Iedereen is er van ontdaan...

Dit liedje zing ik ook zo mee!
Heb het vorig jaar nog gezongen op de Bonte Avond van mijn koor.
Als ik het nu weer zou zingen ... zou ik misschien wel moeten huilen.

Dag Meneer Aart!

Mirjam Kakelbont zei

Dat Meneer Aart op deze manier aan zijn eind is gekomen...triest.
Iedere Nederlander van 100 en jonger weet wie hij is. Ik ben met 'm opgegroeid. Hij durfde zomaar pies en poep te zeggen.
Voor altijd in ons ♥ en voor eeuwig op YouTube!